Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Orientační běžci přišli o mistrovství světa, ale už se těší na další. Za rok se totiž uskuteční v Česku

Po zrušení MS v Dánsku se bude další světový šampionát v orientačním běhu konat až za rok. Pro českou reprezentaci však bude mít speciální příchuť - o nejprestižnější medaile se bude bojovat v lesích v okolí Kokořína, kde už tuzemský národní tým trénuje.

Na čerstvém vzduchu v přírodě, ale zatím bez šance k pořádání větších závodů. Orientačním běžcům v České republice totiž nepomůže ani uvolnění limitu účastníků hromadných akcí do 500 osob, které vláda plánuje schválit od 25. května. 

"V našem sportu je bohužel 500 lidí příliš málo. Na větší závody nás jezdí tisíc až dva tisíce a spadáme do kategorie festivalů," vysvětlil vedoucí národního družstva Jan Šedivý.

Je nám líto, video expirovalo.
Orientační běžci ještě závodit nemohou, nevejdou se do limitu osob na akci

Reprezentanti se proto v tréninku upínají až na příští červenec, kdy se po třinácti letech vrátí do ČR mistrovství světa. "Těším se úplně neskutečně. Beru to, a myslím si, že je na tom většina týmu stejně, jako vrchol našich kariér," řekla Vendula Horčičková.

Už v předstihu je také známo, kde konkrétně se poběží. "Krátká trať bude v Jizerských horách, dlouhá trať a štafety na Kokořínsku. Určitě je to pro nás výhoda," doplnil Šedivý.

"Bude to i velká výzva, protože tento terén skýtá opravdu velké množství voleb. Je tak technický, že je opravdu velmi zábavné v něm běhat," zakončil Vojtěch Král, pátý muž celkového hodnocení Světového poháru v loňském roce.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články