Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Olympijský tým rozšířili oštěpaři Veselý a Klimešová

Potchefstroom (JAR) - Oštěpaři Vítězslav Veselý a Jarmila Klimešová se kvalifikovali na olympijské hry. Start v Londýně si zajistili v jihoafrickém Potchefstroomu, kde při svých výhrách na mítinku tamního seriálu Yelow Pages vyhověli nominačním kritériím Českého atletického svazu.

Vítězslav Veselý
zdroj: Getty Images

Veselý vyhrál výkonem 81,72 metru a Klimešová hodila 60,96. Oba mají už z loňska splněný přísnější limit A světové federace IAAF díky výkonům 84,11 m, respektive 61,12 metru, a vyhovují i poslední podmínce v podobě umístění do osmého místa na mistrovství světa (Veselý 4., Klimešová 8.).

Sobotními výkony se Veselý s Klimešovou dostali i do týmu pro mistrovství Evropy. Spolu s nimi do něj patří i Jakub Vadlejch, který skončil v Potchefstroomu druhý hodem dlouhým 80,40. K přísnějšímu limitu mu chybí deset centimetrů, ale jako reprezentantovi do 22 let mu stačí k účasti v Helsinkách i mírnější norma.

V závodě žen skončila třetí Irena Šedivá (54,61) a sedmá byla vícebojařka Eliška Klučinová (45,48).

Hvězdou mítinku byla domácí běžkyně Caster Semenyaová, jež vyhrála osmistovku časem 2:03,60. Byl to pro ni první závod v nové sezoně a premiéra pod vedením Marie Mutolaové. Vítězný návrat na dráhu po zranění oslavil i jiný exmistr světa na 800 metrů Mbulaeni Mulaudzi (1:46,41).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články