Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Ogrodníkovou od rekordu trápí záda, v Ostravě ale chybět nebude

Oštěpařka Nikola Ogrodníková se od dalekého hodu v německém Offenburgu, kde si 26. května vylepšila osobní rekord na 67,40 metru, potýká s problémy se zády. Raději je šetří při tréninku, ale v závodech ji potíže neomezují. Úřadující vicemistryně Evropy bude připravena podat na atletické Zlaté tretře v Ostravě co nejlepší výkon. Přímý přenos mítinku sledujte ve čtvrtek od 16:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Nikola Ogrodníková
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Osmadvacetiletá Ogrodníková se výkonem z Offenburgu zařadila na druhé místo letošních světových tabulek za Číňanku Lu Chuej-chuej, která měla v Ostravě také startovat, ale nakonec nepřijela.

Životním hodem si trochu pochroumala záda. "Už od toho dalekého hodu se s tím pořád trošku trápím, ale nijak mě to neomezuje v házení. Zvolili jsme cestu, že jsem na tréninku nešla tolik hodů a šetřila jsem to na závody. Ty jsou pro mě důležitější. Myslím, že to bude dobré, jen po tom závodě je to vždycky takové horší," řekla.

Podruhé se letos utká s dvojnásobnou olympijskou šampionkou Barborou Špotákovou, která se vrací po druhé mateřské pauze a pro start v Ostravě se rozhodla na poslední chvíli.

Na Diamantové lize v Římě byla Ogrodníková v českém duelu úspěšnější. Obsadila šestou příčku, Špotáková byla sedmá.

Pro Ogrodníkovou to ale není podstatné. "Vždycky jedu na závod s tím, že chci vyhrát, a asi je mi jedno, jestli tam nějaká Češka figuruje, nebo ne. Být první Češka pro mě není úplně priorita," poznamenala.

Obě se připravují u trenéra Rudolfa Černého, ale po technické stránce spolupracuje Ogrodníková se svým partnerem Vítězslavem Veselým.

Ten ale stále aktivně závodí a na Zlaté tretře mu začne soutěž až po ženách, takže se na ni bude muset připravit.

Ogrodníková preferuje spoléhat se v sektoru sama na sebe. "Nemám ráda, když v tom závodě řeším nějaké detaily. Už do toho nerada vrtám. Maximálně mi pan Černý může poradit s rozběhem, kdybych byla blízko čáry nebo tak," vykládala.

Po Zlaté tretře se musí bleskově přesunout do Prahy. V pátek ráno už odlétá na Evropské hry. Nadšená z toho není, protože ve zvláštním týmovém formátu ji tam mohou čekat čtyři soutěže během šesti dnů.

"Kvůli zdravotnímu stavu jsem moc nesouhlasila s tím, abych na Evropské hry jela. Momentálně se mi to nehodí. Z vlaku skočím přímo do letadla a bude to náročnější," posteskla si ostravská rodačka.

Na Zlaté tretře bude mít podporu známých z atletiky a přibližně dvaceti rodinných příslušníků. "Jsem pořád v dobré náladě tím, že jsem doma a můžu vidět rodinu před závodem. To je pro mě zpestření a takové uvolňující," pochvalovala si.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články