Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Ogrodníková skončila v náhradě za Diamantovou ligu v Roveretu třetí, Špotáková šestá

Oštěpařka Nikola Ogrodníková obsadila třetí místo na mítinku v italském Roveretu, kde se konal druhý náhradní závod za zrušené akce Diamantové ligy v Číně. Její nejdelší pokus měřil 60,87 metru. Světová rekordmanka Barbora Špotáková byla šestá. Češky tak nenavázaly na vystoupení v Bernu, kde před deseti dny vyhrála Ogrodníková před Špotákovou.

Tenkrát úřadující vicemistryně Evropy Ogrodníková přehodila 64 metrů, v Roveretu překonala šedesátimetrovou hranici jen jednou. Hod ze čtvrté série ji ale posunul do finálové trojice. Tam však zaznamenala 55,27 metru a neposunula se.

Ve finále nehodily za 60 metrů ani její soupeřky. Pořadí proto zůstalo stejné jako v absolutním hodnocení. Zvítězila Němka Christin Hussongová (66,06) před Linou Muzeovou z Lotyšska (63,42).

Špotákové k finálové trojici scházel více než metr. Šestou příčku obsadila výkonem 59,59 ze třetí série. Byl to její nejhorší výsledek ze čtyř letošních kvalifikačních mítinků Diamantové ligy, sezonu před olympiádou ozdobila výhrou v Monaku. Obě Češky si vybojovaly právo na účast ve finále, které oštěpařky čeká 9. září v Curychu.

V běžném programu mítinku v Roveretu závodila Diana Mezuliáníková. Semifinalistka olympijského závodu na 1500 metrů tentokrát běžela 3000 metrů a skončila osmá v čase 8:53,72. Zvítězila Ruska Světlana Aplačkinová (8:39,95). Dálkař Radek Juška byl čtvrtý za 766 centimetrů. Vyhrál Američan Steffin MacCarter (790).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články