Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Odložilův memoriál se blíží. Staněk se cítí připraven a Holuša vyhlíží zlepšení

Stehenní sval by už měl být v pořádku, alespoň v to Tomáš Staněk úpěnlivě doufá. Na Memoriál Josefa Odložila je český koulař v každém případě připraven, stejně jako mílař Jakub Holuša. Český rekordman zaběhl minulý týden ve Francii čas 3:36,66 a doufá, že mu k dalšímu zlepšení pomůže atmosféra na Julisce.

Je nám líto, video expirovalo.
Staněk: Chtěl bych znovu závodit bez omezení

Problematický štíhlý sval potřebuje Staněk k tomu, aby mohl naplno nakopnout otočku. Zranění z haly zanechalo větší následky, protože ho nestihl doléčit kvůli odjezdu na soustředění do Jihoafrické republiky. Na Zlaté tretře se obával obnovení problémů a nezávodil naplno. Výkonem 20,11 skončil čtvrtý. Jeho zdravotní stav se nezhoršil, ale na Diamantovou ligu minulý týden raději neodletěl.

"Šel jsem na jedno sono a potvrdilo se, že by bylo lepší nezávodit a věnovat se tomu aspoň týden. Aplikovali mi injekci, aby vazivo změklo. Léčba se celkem povedla a v tom inkriminovaném místě při kontrolním sonu nebylo nic, co by se mělo hojit. Dostal jsem ještě jednu včelku kousek pod to. Dostal jsem pochvalu, že se hojím dobře, a můžu být zase zlej v tom kruhu," uvedl

V tréninku si dělá osobní rekordy i z místa a půlotočky, ale zatím neměl šanci předvést formu v závodech. Věří, že to přijde v pondělí. "Výkon za 21 metrů by neměl být nějakým velkým problémem," poznamenal. Jeho hlavními soupeři v Memoriálu Jaroslava Brabce by měli být Lucemburčan Bob Bertemes s osobním rekordem přes 22 metrů a Armin Sinančevič, který v pátek v Dauhá posunul srbský rekord na 21,88 metru a předvedl nejkvalitnější výkon mítinku Diamantové ligy.

Je nám líto, video expirovalo.
Atleti spolu obsadili celou republiku

Zlepšení po ostravské Zlaté tretře zaznamenal Holuša, který na předměstí Paříže stlačil své sezonní maximum na 1500 metrů zhruba o sekundu a půl. "To je čas, který je na české poměry vynikající, na evropské slušný. Je to pro mě popohnání a další krok k získání sebedůvěry," pochvaloval si. Litoval, že v závodě udělal nějaké chyby. "Někde po kiláku jsem ztratil zbytečně kontakt s vedoucí skupinkou. Doháněl jsem to v poslední dvoustovce, která byla super. Uniklo mi o tři setiny osmé místo a to je 25 bodů do žebříčku," posteskl si.

Cítí, že ještě sekundu až sekundu a půl má rezervu. Na Odložilově memoriálu se bude snažit o zlepšení času a především co nejlepší umístění. Pro ostrý limit 3:35,00 by se muselo sejít všechno. "Já jsem to v kariéře běžel devětkrát a tady v Praze jen jednou. Musí to být závod, ve kterém nedojde ke kontaktu, běží se celou dobu u mantinelu ve vláčku. Je to těžké, ale není to nemožné," řekl Holuša, jehož český rekord má hodnotu 3:32,49.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články