Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Odložilův memoriál se blíží. Špotáková se chce dostat do formy, Holuša splnit limit

Praha – Barbora Špotáková stále cítí únavu z cesty na mítink Diamantové ligy v Eugene, ale na Odložilově memoriálu by se chtěla znovu o něco zlepšit. Mílař Jakub Holuša touží splnit limit pro mistrovství světa v Londýně. Hlavní program mítinku začne v pondělí v 17:00. Představí se na něm také oštěpař Jakub Vadlejch, čtvrtkař Pavel Maslák nebo koulař Tomáš Staněk. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Špotáková si účast na srpnovém šampionátu zajistila v Eugene hodem dlouhým 63,30 metru, který jí stačil na čtvrté místo. "Ještě nejsem v té nejlepší formě, jak bych si představovala. Potřebuju stabilizovat techniku a doufám, že jeden hod odletí," řekla.

Na Odložilově memoriálu ji čekají kvalitní soupeřky v čele s úřadující mistryní Evropy Taťjanou Chaladovičovou z Běloruska, která při vítězství v Eugene hodila o tři metry dál než Špotáková. "Spousta holek hází přes 65 metrů. Chaladovičová to hází každým pokusem, ta je velice stabilní. Soupeřky jsou velice silné, bude to boj. Doufám, že nebudu pokulhávat vzadu," komentovala aktuální konkurenci pětatřicetiletá oštěpařka. Věří, že se podobně jako v předchozích letech bude postupem sezony zlepšovat.

Holušova meta jasná: 3:36,00

Z návratu ze zámořského mítinku Diamantové ligy se vzpamatovává také Holuša, který se po nuceně vynechané halové sezoně cítí venku velice dobře na tréninku i v závodech. "Na každý závod se těším, s výkony jsem zatím nadmíru spokojen, i když žádný ještě nebyl takový, že bych si mohl v cíli zařvat nadšením," řekl.

Mužská patnáctistovka je hlavním závodem Memoriálu Josefa Odložila. Právě v této disciplíně Odložil získal v roce 1964 stříbrnou medaili na olympijských hrách v Tokiu. Pro Holušu je hlavním cílem zaběhnout A limit pro MS, tedy čas alespoň 3:36,00.

Kvůli bolavé achilovce nenastoupí do závodu na 110 metrů překážek bronzový medailista z halového mistrovství Evropy Petr Svoboda. "Ač to vehementně řeší nějaký čas, tak jsou ohroženy jeho červnové starty. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet," řekl na jeho adresu šéftrenér Tomáš Dvořák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články