Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Odložilův memoriál plný českých hvězd: závodit bude Maslák, Hejnová i Holuša se Sasínkem

Diváci na Odložilově memoriálu uvidí jedinou sólovou čtvrtku Pavla Masláka v této sezoně. Český rekordman se jinak zaměří hlavně na dvoustovku. Dvojnásobnou mistryni světa Zuzanu Hejnovou čeká 3. června na Julisce první start na 400 metrů překážek od loňského mistrovství Evropy, kde ji trápily achilovky a vypadla v semifinále. V hlavním závodě na 1500 metrů by se měli utkat Jakub Holuša s Filipem Sasínkem.

Pavel Maslák
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Trojnásobný halový mistr světa i Evropy na 400 metrů Maslák se letos zaměří na dvoustovku, aby si psychicky odpočinul a získal nový impulz. "Zatím plánuju jen jednu čtvrtku a to bude na Odložilovi," řekl.

Možná ještě někde poběží štafetu. O víkendu pomohl na mítinku World Relays českým čtvrtkařům k postupu na MS do Dauhá, kam se ale nechystá. "V Japonsku jsem běžel relativně rychle první čtvrtku v rozběhu, druhý den to už bylo horší. Tam se projevilo, že nemám na tu čtvrtku natrénováno. Ale jeden závod by měl být v pohodě," hodnotil své vystoupení.

Na Julisce se utká mimo jiné s Američanem LeShawnem Merrittem, Babolokim Thebem z Botswany a Nizozemcem Liemarvinem Bonevaciou.

Hejnová na českých stadionech exkluzivním zbožím

Hejnová se na první závody chystá o víkendu na extralize v Plzni, kde by měla běžet krátké překážky, dvoustovku a možná dlouhou štafetu. Memoriál Josefa Odložila bude jejím prvním startem na hlavní trati. "Je to jediný mítink v Česku, který absolvuji. Na Zlaté tretře opět nemám překážky, to mě mrzí. Cítím se dobře, nic mě nebolí, není důvod běžet špatně," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Odložilův memoriál ozdobí také Maslák s Hejnovou

Hlavním závodem je tradičně mužská patnáctistovka, ve které Odložil získal v roce 1964 stříbrnou olympijskou medaili. Fanoušky lákají organizátoři na duel Holuši, který se vrací po zdravotních problémech, a Sasínka.

K vidění budou i další české atletické hvězdy. V oštěpu je vedle Jakuba Vadlejcha, Petra Frydrycha, Vítězslava Veselého a Jaroslava Jílka přihlášen i německý mistr světa Johannes Vetter, který ale kvůli zranění nohy odložil start sezony na neurčito.

Závodit by měli koulař Tomáš Staněk, dálkař Radek Juška, výškařka Michaela Hrubá a na osmistovce Lenka Masná i Simona Vrzalová. Program uzavře mužská stovka se sedmi závodníky s osobními rekordy pod deset sekund. Papírově nejrychlejší je Francouz Jimmy Vicaut, který se časem 9,86 dělí s Francisem Obikweluem o evropský rekord.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články