Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Odložilův memoriál nabídne Staňkův návrat a snahu Špotákové o další zlepšení

Memoriál Josefa Odožila nabídne návrat koulaře Tomáše Staňka, který v zájmu zdraví vynechal Diamantovou ligu v Dauhá, a další závod oštěpařské světové rekordmanky Barbory Špotákové. Ta se bude snažit o další zlepšení svého sezonního maxima, které si ve středu v Plzni posunula za šedesát metrů. O dobré časy a potřebné body do světového žebříčku budou na mítinku bronzové kategorie Continental Tour usilovat čtvrtkař Pavel Maslák a mílař Jakub Holuša. Přímý přenos Odložilova memoriálu sledujte na dnes od 18:05 na ČT sport webu ctsport.cz. 

Tomáš Staněk
zdroj: Reuters autor: Aleksandra Szmigiel

Halový mistr Evropy Staněk řešil následky zranění nohy, které ho limitovalo při květnové Zlaté tretře. Terapie na uvolnění štíhlého svalu na vnitřní straně stehna zabrala a Staněk věří ve výrazné zlepšení výkonu z Ostravy 20,11.

"Výkon za 21 metrů by neměl být nějakým velkým problémem," poznamenal. Jeho hlavními soupeři v Memoriálu Jaroslava Brabce by měli být Lucemburčan Bob Bertemes s osobním rekordem přes 22 metrů a Armin Sinančevič, který v Dauhá posunul srbský rekord na 21,88 metru a předvedl nejkvalitnější výkon mítinku Diamantové ligy.

Už čtvrtý letošní start čeká dvojnásobnou olympijskou šampionku Špotákovou, která začala sezonu dříve než obvykle, aby se připravila na OH v Tokiu. Od Evropského vrhačského poháru, který absolvovala na začátku května, se postupně zlepšuje. V Plzni ve středu při svazovém mítinku v rámci akce Atleti spolu hodila 60,25 metru.

Na Julisce bude čelit především Jihoafričance Sunette Viljoenenové, Bělorusce Taťjaně Chaladovičové a turecké reprezentantce Edě Tugsuzové.

Je nám líto, video expirovalo.
Miroslav Ševčík před Memoriálem Josefa Odložila

Favoritem mužského oštěpu bude druhý muž letošních tabulek Níradž Čopra z Indie. Česká jednička Jakub Vadlejch kvůli zdravotním problémům nestartuje. Pokusí se ho zastoupit Petr Frydrych a Vítězslav Veselý.

Další solidní čas a pokud možno i body za umístění chce v boji o olympijské hry přidat mílař Jakub Holuša. Toho čeká už třináctý start v hlavní memoriálové disciplíně, kterou je běh na 1500 metrů. Sebevědomí si zvýšil v úterý ve Francii, kde zaběhl čas 3:36,66.

Na žebříček se musí v boji o účast na OH ohlížet také trojnásobný halový mistr světa a Evropy na 400 metrů Maslák. Bude to jeho druhá čtvrtka v sezoně po Zlaté tretře, kde doběhl šestý za 46,52.

Na stovce se představí oba držitelé českého rekordu Jan Veleba a Zdeněk Stromšík. Znovu bude v Praze závodit Američan Mike Rodgers, který před třemi lety vyhrál na Odložilově memoriálu ve skvělém čase 9,92 sekundy. Další český rekordman Radek Juška bude skákat do dálky.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články