Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Od prvního MS v atletice uplynulo 35 let, zavzpomínali Kratochvílová či Bugár

Bývalý diskař Imrich Bugár uspořádal setkání československých aletických legend. Sportovci se sešli u příležitosti 35. výročí historicky prvního mistrovství světa v atletice. Zároveň uplynulo čtyřicet let od evropského šampionátu v Praze. 

Je nám líto, video expirovalo.
Bývalí atleti se sešli na Vltavě, od prvního MS uplynulo 35 let

Na mistrovství Evropy v Praze před čtyřiceti lety získali českoslovenští atleti pět cenných kovů. O pět let později v na světovém šampionátu v Helsinkách vybojovali dokonce devět medailí. 

Na mistrovství světa ve Finsku ovládla čtyřstovku i osmistovku Jarmila Kratochvílová, která mezinárodní sportovní kariéru odstartovala právě o pět let dříve v Praze. "V roce 1978 to byl takový můj první závod. V roce 1983 byl takový můj vrchol  hodně medailí a úžasná parta," zavzpomínala Kratochvílová. 

Na setkání účastníků dvou úspěšných šampionátů dorazilo 90 bývalých atletů. Někteří z nich se od dob jejich sportovní kariéry výrazně změnili. Témata jejich hovorů se ale stáčela k tomu samému  atletice. Své následovníky sledují a budou jim držet palce při srpnovém evropském šampionátu v Berlíně.


Hlavní zprávy

Nejčtenější články