Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Obiriová se zapsala do historie. Po triumfech v hale a pod širým nebem přidala i přespolní běh

Hellen Obiriová zkompletovala unikátní sbírku. Keňská atletka v historii ovládla světový šampionát v hale i pod širým nebem a nyní triumfovala také v přespolním běhu, tzv. krosu. Z českých reprezentantek doběhla Moira Stewartová na 70. místě. Mužský závod opanoval Joshua Cheptegei jako první běžec z Ugandy v historii, Keňan Geoffrey Kamworor se musel jako obhájce titulu spokojit jen s bronzem.

Hellen Obiriová
zdroj: Reuters autor: ALEKSANDRA SZMIGIEL

Obiriová získala zlato hned při své premiéře na krosovém mistrovství světa a další nepřidá. "Další start už neplánuji, stačilo mi to," řekla po doběhu devětadvacetiletá Keňanka, která porazila na desetikilometrové trati o dvě sekundy Etiopanku Deru Didaovou.

První světový titul vybojovala Obiriová v roce 2012 na halovém šampionátu v Istanbulu na trati 3000 metrů. Předloni triumfovala v Londýně v běhu na 5000 metrů, v němž má také olympijské stříbro z Ria de Janeiro.

Třiadvacetiletá Stewartová zaostala za vítězkou o více než čtyři minuty a skončila devatenáctá mezi Evropankami. Závod na náročné trati dokončilo 115 běžkyň.

Je nám líto, video expirovalo.
Obiriová setřásla Didadovou a slaví historický triumf v krosu

Kamworor útočil na zlatý hattrick, ale musel se sklonit před ugandskou dvojicí Cheptegei a Jacob Kiplimo. Dvaadvacetiletý Cheptegei, který se zotavil po zranění z prosincové autonehody, přidal krosový titul ke stříbru z předloňského mistrovství světa na 10 000 metrů v Londýně a k dvěma zlatým medailím z dráhy z loňských Her Commonwealthu.

Šampionátu opět vládli Afričané. S cílem narušit jejich dominanci neuspěla ani mladá norská hvězda Jakob Ingebrigtsen. Seniorský mistr Evropy na 1500 a 5000 metrů doběhl mezi juniory dvanáctý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články