Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nový atletický talent? Musím dát nejdřív sbohem fotbalu, usmívá se Meindlschmid

Nejlepším českým dálkařem Odložilova memoriálu nebyl překvapivě Radek Juška, ale jeho sedmnáctiletý soupeř Petr Meindlschmid. Dorostenecký rekordman, který na stadionu Na Julisce skočil 772 cm, přitom atletiku stále má jako spíše doplňkový sport k fotbalu. Změní se to, a najde v něm domácí atletika další velkou osobnost?

Petr Meindlschmid
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Meindlschmid hraje obránce v mládežnické kategorii za Slovácko, patřil i do reprezentačních výběrů. S fotbalem začínal a na trávníku s míčem u nohy pořád tráví víc času než v dálkařském sektoru.

"Fotbalový trénink mám každý den. A pak jsem domluvený se školou, že chybím na nějaké hodiny tělocviku, hodiny výtvarky a místo toho mám dvě hodiny týdně atletický trénink," přiblížil novinářům.

Je nám líto, video expirovalo.
Meindlschmid: Fotbal, anebo atletika? Rozhodnutý nejsem

Při termínových kolizích dostává přednost fotbal. "Ale na každé závody, kde se to nekryje, se snažím jít," poznamenal. Momentálně neví, co by měl zvolit. "Fotbal hraju od mládí, je to sport, na kterém jsem vyrůstal. V atletice se cítím dobře v kolektivu. Je to věc, která se hrozně rychle dala na úroveň fotbalu. Na rozhodování je to těžké," řekl mimořádný talent, který se atletice věnuje třetím rokem.

Sbíral úspěchy na školních závodech a po přestupu do Slovácka si ho na stadionu v Uherském Hradišti všimli atletičtí trenéři. "Oslovili mě, jestli bych neměl zájem dělat ve volném čase i atletiku," vyprávěl. Postupně se dostává pod tlak, aby se rozhodl pro jeden sport. "Můj atletický trenér moc netlačí, ten je v tom naštěstí hodně shovívavý, ale fotbaloví trenéři na mě hodně tlačí," svěřil se.

S Juškou rozebírali spíše fotbal než atletiku

Fotbal v mládí hrál i český rekordman ve skoku do dálky Juška. "Bavili jsme se o tom dneska prakticky celý den. Říkal mně, že se těší, až se vykašlu na to kopat a začnu pořádně skákat," usmíval se Meindlschmid.

V atletice má jinou pozici než ve fotbale, kde postupně přišel o místo v národním výběru. "Je vidět, že v atletice jsem v něčem výjimečný a ve fotbale to mám vydřené tréninkem a dřinou. Jsou to úplně odlišné světy. V atletice to mám nadáním a ve fotbale vydřené snahou, kterou jsem do toho dal," uznal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články