Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

New York letos maratonce neuvidí. Jubilejní ročník byl zrušen

Jubilejní padesátý ročník maratonu v New Yorku se letos neuskuteční. Slavný závod, který končí ve známém Central Parku, byl kvůli pandemii koronaviru odložen na příští rok. Definitivně byl zrušen také Berlínský maraton. Pražský maraton byl již dříve přeložen na 11. října.

"Zrušení letošního ročníku Newyorského maratonu je velkým zklamáním pro všechny zúčastněné, ale s ohledem na zdravotní a bezpečnostní situaci jsme nemohli jinak," řekl šéf organizačního výboru Michael Capiraso.

"I když je maraton v našem městě ikonickou a oblíbenou akcí, chválím organizátory za to, že zdraví a bezpečnost běžců i diváků je pro ně prioritou. Těšíme se na 50. ročník v příštím roce," uvedl starosta Bill de Blasio.

Přihlášení běžci mohou získat zpět startovné v plné výši, nebo si ho převést na některý z příštích tří ročníků. Loni dokončilo maraton v New Yorku rekordních 53 tisíc a 640 běžců.

V Berlíně se mělo běžet 27. září, ale ještě v říjnu nebude možné v německé metropoli pořádat hromadné akce s více než 5000 účastníky. Loni v tamním maratonu, v němž v posledních letech padají světové rekordy, startovalo 47 tisíc běžců.

Ze závodů spadajících do kategorie World Marathon Majors se letos uskutečnil zatím jen březnový maraton v Tokiu. Londýnský maraton byl přeložen z dubnového termínu na 4. října. O týden později se má běžet podle plánu v Chicagu. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články