Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Nenávidím tréninky, miluju závody, prozradil na Ostravu natěšený Bolt

Ostrava – Jednou z největších hvězd Zlaté tretry bude posedmé Usain Bolt. V Ostravě se představí na své nejoblíbenější trati  dvoustovce. Vítkovické startovní bloky pro něj mají být odrazem k mistrovství světa, které se letos koná v Pekingu. Zlatou tretru sledujte živě od 17:00 na programu ČT sport a našem webu.

Letošní Bolt je o trochu jiným atletem, než jakého si ostravské publikum pamatuje. "Musel jsem změnit některé své návyky. Lépe jím, trochu jsem omezil svůj sociální život. Pár věcí jsem prostě musel obětovat, ale nic zásadního," vysvětluje Bolt, co se v jeho životě s přibývajícím věkem mění.

Ve Vítkovicích poběží na své hlavní trati. Očekávání nemá malá. "Je to jednoznačně má nejoblíbenější disciplína. Velmi se těším, že bych zde mohl předvést nějaký dobrý čas. Trenér říká, že dle tréninku by se to mohlo povést. Tak uvidíme."

Na tlak už je zvyklý. "Už jsem si na to docela zvykl. Neberu to jako tlak, ale svůj cíl, chci být pořád nejlepší. Chci být na špičce tak dlouho, jak to jen půjde, až do konce své kariéry. Na to jsem soustředěný, snažím se to brát jako zábavu," říká Bolt.

Je nám líto, video expirovalo.
Bolt: Ostravský mítink je mým oblíbeným

Jamajský sprinter si v posledním roce moc nezazávodil, trápily ho zdravotní problémy. "Diváci mi moc chyběli. Já nenávidím trénink a miluji závody. Když je plný stadion a diváci jsou hluční. Když je dokážu pobavit. To je nádhera," potvrzuje oblibu dobré atmosféry.

A těší se na publikum na Tretře. "V Ostravě jsou vždy výborní diváci, jejich podporu si užívám. Máte tady skvělé diváky a jsem hrozně rád, že jsem tu zpátky," dodal.


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články