Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Nemůžu tomu uvěřit, radovala se z nejlepší české čtvrtky i postupu do Paříže Manuel

Nejrychlejším českým čtvrtkařským časem tohoto tisíciletí si teprve osmnáctiletá Lurdes Gloria Manuel zajistila nejen druhé místo na Zlaté tretře v Ostravě, ale i olympijskou účast. Časem 50,59 sekundy zaostala v českých tabulkách pouze za Helenou Fuchsovou, která v roce 1998 dokončila závod v čase 50,21 sekundy. V ostravském cíli následně Manuel nevěřícně přijímala gratulace od svých zkušenějších krajanek.

Je nám líto, video expirovalo.
Mohlo se mi o tom před rokem jenom zdát, radovala se Manuel z postupu do Paříže

"Holky jsou skvělé, i já jim přeju to nejlepší. Měla jsem od nich podporu, podporuju je taky a chci, aby to věděly," svěřila se. Pomýšlela na hranici 51 sekund, ale výsledek předčil její očekávání.

Po dešti přitom byla ostravská dráha mokrá a rozfoukalo se. "Já jsem se nejdřív bála, když začalo pršet a foukat, že to nebude zas tak dobré. Přece jenom zima nepůsobí dobře na svaly, ale nakonec to vyšlo, jak jsem si přála, možná i líp," radovala se loňská juniorská mistryně Evropy.

Vyplatila se jí taktika držet krok se silnou Polkou Natalií Kaczmarekovou. "Analyzovali jsme, že první dvoustovky neběhá zas tak rychlé a celkem i dost vyhovující mému tempu. Do poslední stovky jsem s ní udržela krok. Potom na poslední stovce mi utekla, ale myslím, že můžu být za tenhle čas spokojená," uvedla Manuel.

Zajistila si tím individuální start na OH v Paříži. "Ještě pořád tomu nemůžu uvěřit, mám takové smíšené pocity a chce se mi brečet. Mám fakt nesmírnou radost," rozplývala se jedna z největších nadějí české atletiky.

Před olympiádou ji ještě čeká v červnu evropský šampionát v Římě. A úterní výkon ji řadí na páté místo evropských tabulek, takže by papírově mohla pomýšlet na finále. "To zatím ještě ne. Chtěla bych jít postupně. Uvidíme, jak to půjde," zarazila se čtvrtkařka z Tábora.

Trénují ji společně Šárka Chládková a Ratislav Šedina. "Na tréninku se dohadují spolu. Třeba když jsme na soustředění, tak tréninky, které jdeme dopoledne, vymýšlí trenér. Tréninky odpoledne trenérka. Ale vesměs se domlouvají dohromady," přiblížila Manuel, jak to funguje.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články