Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Napětí jako u magisterských státnic, Petržilková a Krsek se kvalifikovali do Paříže z posledního místa

Český atletický tým pro olympijské hry má aktuálně 28 členů, z nichž devět atletů splnilo limit a ostatní se kvalifikovali ze světového žebříčku. Poslední místo na něm obsadili členové české chodecké maratonské mixové štafety a také čtvrtkaři Tereza Petržilková a Matěj Krsek. Postup naopak těsně utekl dálkaři Petru Meindlschmidovi.

Matěj Krsek
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Běžci Petržilková a Krsek v nominaci Českého olympijského výboru na hry v Paříži figurovali, ale jistotu získali až po uzavření žebříčků Světové atletiky. Oba se ve svých disciplínách nakonec kvalifikovali z posledního místa.

"Sledoval jsem to každý den, hledal jsem si konkrétní jména a jejich výsledky až do posledních dní. Takže jsem rád, že to jen taktak ale klaplo," řekl Krsek. "Pořádně jsem si to ještě neuvědomil, přichází to až postupně. Je tam ale velká radost, protože to byl cíl, na kterém jsme pracovali strašně dlouho," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Petržilková a Krsek se kvalifikovali na OH z posledních míst žebříčku

"V posledních měsících jsem měl dva velké výpadky a říkal jsem si, teď to nevyjde. A prostě byla to dřina i psychicky to vydržet, takže mám teď velkou radost," komentoval Krsek, který se kvalifikoval na trati 400 metrů.

Na stejné distanci se objeví v Paříži i běžkyně Petržilková. "Myslím si, že je to nějaká sportovní karma, protože na mistrovství světa do Oregonu jsem byla první pod čarou nepostupující, takže jestli mi to bylo takhle vykompenzováno, tak to beru," řekla.

"Čekala jsem s vypětím. Připodobnila bych to ke státním závěrečným magisterským zkouškám, kdy jsem napjatě čekala na výsledek. Jak říkám, ještě nemám v ruce nominační dopis, takže ještě pořád neslavím. Ale jsem fakt nadšená, že ten životní sportovní sen a milník vlastně dopadne," dodala Petržilková.

Těsně pod čarou naopak skončil Meindlschmid, který mezi dálkaři skončil jako druhý nepostupující. V účast ještě ale může stále doufat v případě odhlášení některých kvalifkovaných atletů.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články