Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Na Zlatou tretru zavítá rekordman Lavillenie. Bolt je znovu ve hře

Praha - Atletická Zlatá tretra Ostrava se příští rok uskuteční na zrekonstruovaném Městském stadionu ve Vítkovicích v úterý 26. května a organizátoři opět jednají s fenomenálním jamajským sprinterem Usainem Boltem, který by měl na tradiční mítink zavítat po dvouleté pauze. Pořadatelé už potvrdili účast první velké hvězdy – přijede francouzský tyčkař Renaud Lavillenie.

Sport
zdroj: ČT4

"Jednání s Boltem je na dobré cestě, ale nechceme nic slibovat, víme, jak to bylo v posledních letech," uvedl manažer mítinku Alfons Juck. Bolt před dvěma lety svůj start zrušil kvůli tomu, že chtěl zůstat na Jamajce a trénovat na mistrovství světa v Moskvě. Loni nepřijel vinou zdravotních potíží, které nakonec ovlivnily celou jeho sezonu.

Olympijský vítěz a světový rekordman Lavillenie byl na Zlaté tretře už třikrát v posledních třech ročnících a vždy vyhrál. Nejvíce v Ostravě skočil v roce 2013, kdy se dostal přes 592 cm. Do Ostravy by měla přijet také světová rekordmanka a mistryně Evropy v hodu kladivem Polka Anita Wlodarczyková. Tato soutěž opět proběhne v předvečer Zlaté tretry.

Pořadatelé počítají pro 54. ročník v hodu oštěpem mužů s mistrem světa Vítězslavem Veselým či během na 400 metrů s halovým mistrem světa Pavlem Maslákem. Ten letošní sezonu vynechal kvůli svalovému zranění. "Už jsem v pořádku, byl jsem na soustředění v Tatrách a v Harrachově a příprava probíhá dobře," uvedl Maslák. Soustředí se na vrchol halové sezony, kterým bude mistrovství Evropy v Praze.

Organizátoři letošního nejlepšího mítinku ze seriálu IAAF World Challenge počítají také se startem dalších českých atletů - běžcem Jakubem Holušou či talentovaným vícebojařem Jiřím Sýkorou, juniorským mistrem světa. O jeho disciplíně se teprve rozhodne.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští atleti začínají s přípravou na sezonu
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články