Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Na Zlatou tretru přijede tyčkař Lavillenie, organizátoři doufají i v Bolta

Ostrava - První ohlášenou hvězdou 53. ročníku atletického mítinku Zlatá tretra Ostrava je francouzský tyčkař a olympijský vítěz Renaud Lavillenie. Pořadatelé oznámili známá jména i do vrhačských sektorů, v nichž se objeví dvojnásobný olympijský vítěz ve vrhu koulí Polák Tomasz Majewski s domácí jedničkou Ladislavem Prášilem a kladiváři Lukáš Melich s olympijským vítězem Maďarem Krisztiánem Parsem a Polkou Anitou Wlodarczykovou.

Největším esem příštího ročníku by měl být jamajský sprinter a trojnásobný mistr světa z Moskvy Usain Bolt, který letos Zlatou tretru na poslední chvíli z výkonnostních důvodů odřekl. Organizátorům ale přislíbil, že svou neúčast na mítinku vynahradí o rok později.

"Zatím je všechno tak, jak má být a ve stejné fázi jako každý rok. Jsme v neustálém kontaktu s jeho managementem. On už má naplánované některé mítinky a začátkem příštího roku bychom to chtěli posunout, aby jeho účast u nás už byla co nejreálnější včetně disciplíny a dalších detailů," řekl sportovní manažer mítinku Alfons Juck.

Zárodek startovní listiny zatím zahrnuje především vrhače a tyčkaře Lavillenieho. Vicemistr světa z Moskvy ovládl poslední dva ročníky, jeho výkony 590 a 592 centimetrů vždy znamenaly posunutí rekordu mítinku. Ředitel Zlaté tretry Jan Železný slibuje další hvězdy i do soutěže oštěpařů. "Špičku máme tady doma, potřebujeme k tomu získat ještě nějaké 'křoví'," zasmál se Železný. "Ideální by byli medailisté z mistrovství světa," dodal.

Čestným hostem mítinku bude světový rekordman ve skoku do dálky Američan Mike Powell, který se stane zároveň patronem Čokoládové tretry v závodech školáků. Během svého pobytu na severní Moravě by měl zaútočit na veteránský světový rekord nad 50 let, který výkonem 684 centimetrů drží Fin Tapani Taavitsainen.

Je nám líto, video expirovalo.
Tretra hlásí první hvězdu, přijede tyčkař Lavillenie
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články