Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Na Zlaté tretře se posedmé představí výškařka Vlašičová

Ostrava - Chorvatská výškařka Blanka Vlašičová potvrdila start na atletickém mítinku Zlatá tretra Ostrava. Dvojnásobná mistryně světa a nejlepší sportovkyně Evropy roku 2009 je po kubánském překážkáři Dayronu Roblesovi druhou hvězdou mítinku nového seriálu IAAF World Challenge, který se ve Vítkovicích uskuteční 27. května. Klenotem Zlaté tretry by znovu mohl být i fenomenální jamajský sprinter Usain Bolt.

Vlašičová přijede do Ostravy závodit už posedmé. "Nepamatuji si, že bych někdy z Ostravy odjížděla smutná. Vždycky se vracím s pozitivními dojmy a pocity. Na stadionu je i dobrý podklad, podmínky na závodění jsou tu ideální," řekla novinářům dlouhodobě úspěšná výškařka.

Stříbrná medailistka z olympiády v Pekingu na Zlaté tretře vytvořila i nejlepší výkon na českém území vůbec: v roce 2008 tady přeskočila 205 cm. Její osobní maximum je ještě o tři centimetry lepší, atakům na 210 cm však zatím laťka odolává.

Vlašičová věří, že symbolicky by to mohlo vyjít právě v roce 2010. "Možné to je. Visí to ve vzduchu. Mám za sebou nejlepší zimní přípravu v kariéře. Ale je to sport, nedá se nikdy nic garantovat," upozornila chorvatská atletka, která se v poslední době o pomyslný trůn mezi výškařkami přetahuje s Němkou Ariane Friedrichovou.

Organizační štáb také prozradil, že jednání s nejlepším sportovcem světa, jamajským sprinterem Usainem Boltem, se vyvíjejí dobrým směrem. "Jsme na dobré cestě. Dotahují se detaily, v nejbližším období bychom to chtěli uzavřít," uvedl manažer mítinku Alfons Juck.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články