Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Na Pražské tyčce zvítězili zahraniční atleti

Praha - Osmnáctý ročník exhibičního atletického závodu ve skoku o tyči Pražská tyčka vyhráli na Můstku na Václavském náměstí zahraniční závodníci. Mezi muži byl nejlepší Američan Mark Hollis, který jako jediný překonal 565 centimetrů, ženám vládla Britka Kate Dennisonová, vítězka pondělního závodu tyčkařek na Memoriálu Josefa Odložila, která dnes jako jediná skočila 446 cm. Na druhém místě mezi ženami potvrdila dobrou formu aktuální česká jednička Jiřina Ptáčníková, která skočila 436 cm. "Jsem ráda, že jsem stabilizovala výkonnost nad 430 cm," prohlásila po závodu Ptáčníková, již jistá účastnice srpnového mistrovství světa v Berlíně. Letos už totiž skočila v Rehlingenu 455 cm.

V téměř čtyřhodinovém maratonu mužů se stejně jako před čtyřmi lety o druhé místo podělili čtyři tyčkaři. Výšku 545 cm napoprvé totiž překonali Češi Jan Kudlička a Michal Balner a Slovinec Jurij Rovan, kteří měli v celé soutěži rovněž stejný počet neplatných pokusů. Hollis se přitom na stejné výšce zachraňoval až napotřetí, tři skoky měl i na 556 cm, až své maximum 565 cm překonal napoprvé. Potom se ještě třikrát neúspěšně pokoušel o 580 cm. Protože se jedná o exhibici, jeho osobní rekord nemůže být do statistik zapsán.

Mezi ženami skončila na třetím místě Romana Maláčová (425) a čtvrtou pozici obsadila Pavla Rybová, která se vrací po porodu a letos poprvé překonala čtyřmetrovou hranici (410).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články