Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Na Odložilově memoriálu se představí Špotáková, Šebrle nebo Svoboda

Praha - Oštěpařka Barbora Špotáková bude hlavní hvězdou Memoriálu Josefa Odložila, jehož 16. ročník se dnes odpoledne uskuteční v Praze na Julisce. Pro české atlety bude příležitostí k plnění limitů na světový šampionát v Berlíně, ale také posledním nominačním závodem na mistrovství Evropy družstev. V programu se začátkem v 17:00 je jedenáct mužských a šest ženských disciplín. Hlavním závodem bude běh na 1500 metrů, v němž byl Odložil v roce 1964 na olympiádě v Tokiu stříbrný. Přímý přenos můžete sledovat na programu ČT4 Sport od 17:55.

Olympijská vítězka a světová rekordmanka Špotáková bude házet na svém domovském stadionu, kde už roky trénuje. Ve středu zvítězila ve Štrasburku svým nejlepším letošním výkonem 66,31 metru a bude chtít zaútočit na nejlepší letošní výkon německé soupeřky Obergföllové, která hodila ještě o dva metry dále. Předseda organizačního výboru Miroslav Ševčík v případě překonání jejího světového rekordu 72,28 metru připravil šek na 20 000 dolarů.

Vedle Špotákové se z předních českých atletů ukáže také překážkář Petr Svoboda, bronzový medailista z halového ME v Turíně, který by měl mít za soupeře kvalitní Američany Davida Paynea a Dextera Faulka. Házet diskem bude Věra Cechlová, do dálky budou proti kvalitním soupeřům skákat také Roman Novotný a Štěpán Wagner, štafetu na 4 x 100 metrů poběží proti Ghaně, Maďarsku a Slovensku také tři české čtveřice.

Je nám líto, video expirovalo.
Před Memoriálem Josefa Odložila

Zazávodí si i Roman Šebrle

Jedním z vrcholů závodu by měl být hod kladivem mužů, v němž pořadatelé slibují start olympijského vítěze Primože Kozmuse ze Slovinska. Sekundovat by mu měli letos jasně nejlepší kladivář Krisztián Pars z Maďarska, Slováci Libor Charfreitag a Miloslav Konopka.

Mítink bude prvním testem formy po víkendovém desetiboji v Götzisu pro Romana Šebrleho. Světový rekordman nastoupí do běhu na 110 metrů překážek, vrhu koulí a skoku dalekého, v němž v Rakousku předvedl kvalitních 786 cm. Pokud na Julisce překoná osmimetrovou hranici, dostane od organizátorů prémii 1000 dolarů, asi 20 000 korun.

Roman Šebrle
zdroj: ČTK
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články