Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Na dopingu jsme se nepodíleli, odmítla obvinění ruská antidopingová agentura

Praha – Že se ruská antidopingová agentura podílela na krytí jednotlivých případů? Podle jejího současného šéfa Nikita Kamajeva jde o naprostý nesmysl a vymyšlenou informaci. Kauza, kterou vloni odstartoval dokument německých televizí ZDF a ARD, se týká řady známých sportovců.

Doping
zdroj: ČTK/PA autor: Adrian Wyld

Německý investigativní dokument obvinil na konci uplynulého roku Rusko ze systematického dopingu, korupce a vydírání. Podle odvysílaných materiálů v zemi existují tyto praktiky nejen v atletice, ale také v plavání, cyklistice, biatlonu, vzpírání nebo běhu na lyžích.

Bývalý činovník ruské antidopingové agentury Vitalij Stěpanov v dokumentu uvedl, že rozšířenou praxí je zejména uplácení za nezveřejnění dopingových případů nebo falšování výsledků zkoušek. Její Kamajev to nicméně kategoricky popřel.

"Všechna obvinění jsou vykonstruovaná a nezakládají se na skutečných důkazech. Jsme čistí a odolní vůči korupci," prohlásil.

Navzdory jeho tvrzení se velké skandály v ruském sportu dál hromadí. Z dopingu už byli usvědčeni i olympijští vítězové: steeplerka Julia Zarypovová a chodci Sergej Kirďapkin, Olga Kaniskinová a Valerij Borčin.

Na svou funkci pak rezignoval šéftrenér atletů Valentin Maslakov a odchod z postu předsedy ruského atletického svazu minulý týden naznačil i dlouholetý člen vedení světové atletiky Valentin Balachničev.

Je nám líto, video expirovalo.
Ruská antidopingová agentura odmítla spoluúčast na krytí dopingu
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články