Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Mullings si kvůli dopingu už zřejmě nezaběhá

Kingston - Dopingový prohřešek jamajského sprintera Steva Mullingse, už druhý v kariéře, potvrdila i analýza kontrolního vzorku. Třetího nejrychlejšího běžce letošní sezony a mistra světa ve štafetě s největší pravděpodobností čeká doživotní zákaz činnosti. Osmadvacetiletý Mullings měl při národním šampionátu v červnu v těle furosemid - diuretikum, které může maskovat anabolické steroidy či jiný doping. "Řekli mi, že to v mojí moči bylo," uvedl poté, co se výsledek analýzy vzorku B, provedené v Montrealu, dozvěděl.

Steve Mullings
zdroj: ISIFA/EPA autor: Chema Moya

Zatím není rozhodnutý, zda požádá o slyšení před jamajským antidopingovým výborem. Lhůtu má 14 dnů. "Co mám dělat? Půjdu před komisi a řeknu, že jsem nikdy doping nebral. Ale nemám důkaz, abych mohl říct: jsou to jen vitamíny," uvedl sprinter, který si letos vylepšil osobní rekord na 9,80 sekundy.

Všechny své vitamíny prý znovu prošel a zmínku, že by něco zakázané obsahovaly, nenašel. "Nic v nich není. Lidé kolem mě vědí, že nic neberu, ale ostatní si řeknou: aha, to už tady bylo v roce 2004, takže je na dopingu pořád. A přitom ani nevím, k čemu ta látka vlastně je," řekl.

Do nominace na mistrovství světa v korejském Tegu už dříve zařazen nebyl. Za necelé dva týdny měl být přitom jedním z největších rivalů krajanů Usaina Bolta a Asafy Powella.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články