Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Veselý bude házet s tejpem, vstát musí brzo

Moskva - Kandidát na zlatou medaili, oštěpař Vítězslav Veselý, zažívá dobrou sezonu, ale poslední dva týdny kvůli bolavému kloubu nemohl trénovat. V úterý se byl mistr Evropy podívat na stadionu a díky speciálnímu tejpu se mohl alespoň proběhnout a lehce cvičit v posilovně.

Svěřenec Jana Železného se letos přiblížil osobnímu rekordu z loňské olympiády (88,34), třetím výkonem kariéry (87,68) je druhý ve světových tabulkách a hlavně, měl velmi vysokou a vyrovnanou výkonnost. Jenže to je teď možná pryč. "Šetřili jsme to, nedalo se nic dělat," přiznal Železný.

Situace se ale oproti posledním dnům přeci jen o něco zlepšila. "Na stadionu jsme si dali lehké rovinky a udělali pár cvičení v posilovně," popsal Železný, jenž zůstává optimistou. "Věřím, že to bude dobré. Kdybych tomu nevěřil, jeli bychom domů."

Je nám líto, video expirovalo.
Veselý je kvůli bolavému kolenu v péči lékařů

Po narušené závěrečné přípravě v Nymburce nepřálo Veselému štěstí ani v Moskvě. Byl nalosován do první kvalifikační skupiny, která začne házet už v 7:30 SELČ. To má dvě nevýhody - brzké vstávání a Veselý navíc neude znát výsledky druhé skupiny. Bude tudíž muset splnit přísný limit 82,50 metru, aby měl jistotu postupu. Potřeboval by hodit tak daleko hned prvním pokusem a koleno ušetřit. "Program je špatnej," komentoval to Železný.

Lékaři i fyzioterapeuti Stanislav Tábor a Pavel Albrecht se o Veselého starají, před odjezdem byl oštěpař ještě u Pavla Koláře, který mu kloub ošetřil. "Stav se výrazně zlepšil, i když není úplně stoprocentní. Koleno je v současné chvíli bez otoku a Víťa nemá žádné obtíže, které by nějakým způsobem ohrožovaly jeho start v kvalifikaci," ujistil doktor výpravy Jiří Neumann.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články