Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Rosolovou už noha nebolí, v Moskvě chce běžet finále

Praha – Mistrovství světa v Moskvě začíná už v sobotu, příprava všech atletů vrcholí. Překážkářku Denisu Rosolovou přibrzdily zdravotní problémy. Zánět šlachy na chodidle ale ze dne na den odezněl a vicemistryně Evropy z Helsinek odletí do ruské metropole s cílem postoupit do finále a v něm pokořit hranici 54 vteřin.

Denisa Rosolová na setkání s novináři před odletem na MS v atletice
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Zásadní informace: Noha už nebolí," hlásila Rosolová. "Doufám, že to (zranění) bylo v rámci odpočinku a že forma zůstala. Jsem letos osmá v tabulkách, takže chci do finále. To je hlavní cíl a tam se může stát cokoli."

Rosolovou začala noha 'zlobit' po mítinku Diamantové ligy v Paříži, kde začátkem července zaostala o 14 setin za osobním rekordem. Na soustředění v Nymburku ale druhý den pocítila bolest a postupem času skoro nemohla dokončit ani atletickou abecedu. "Chtělo se mi i brečet, ale řekla jsem si, že jsem tvrdá holka a jestli to vydržím, tak přivezu z Moskvy medaili. Věřím, že to tam vyjde," doufala.

Už měla i myšlenky, že na šampionát nepojede. Podobně vážné zranění totiž v sezoně ještě neměla. "Když jsem dostala obstřik a bolelo to ještě více, tak jsem si říkala: Buď to zabalím a půjdu na dovolenou, nebo poběžím přes bolest. Naštěstí se nestalo ani jedno. Stal se zázrak a přestalo do bolet ze dne na den."

Závěr náročné přípravy zvládla podle svých slov docela lehce. "A byla jsem překvapená, jaké časy jsem běhala," řekla a doufala, že pokud se srovná nad překážkami, mohla by atakovat osobní rekord (54,24). "Když začnu rychleji, mám na to běžet pod 54. Snad to vyjde ve finále v Moskvě," přála si atletka.

Na finále myslí i tyčkařka Jiřina Svobodová. Podle jejich odhadů by jí mělo stačit 465 cm. "V posledních závodech jsem to skákala, takže doufám, že i v Moskvě by to mělo vyjít," prohlásila česká závodnice, která nejvýše skočila 472 cm loni v Praze.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články