Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Stejný výkon s odlišným výsledkem. Pošetřila jsem síly na finále, řekla Hrubá

Londýn – Co nestačilo před rokem v Riu, v Londýně ano. Limitní laťku ve výšce 194 cm nebylo třeba překonávat. Michaela Hrubá bude bojovat ve finále. Dvanáctka účastnic se rekrutovala trochu překvapivě už na 192 cm. Teprve devatenáctiletá česká atletka neskrývala překvapení, že vše šlo tak "hladce", ještě před kvalifikací by podobný průběh netipovala. Přímý přenos finále sledujte v sobotu od 20:05 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Michaela Hrubá
zdroj: Reuters

Hrubá zaváhala jen na výškách 189 a 192 cm. Vše probíhalo podle předpokladů, tedy včetně dlouhých prostojů v početném startovním poli. "Kvalifikace byla těžká. Poslední výšky jsem musela skočit na druhý pokus a hrozně se to táhlo. Mezi skoky byly třeba čtvrthodinové mezery. Takže jsem se do toho musela dostávat," přiblížila.

V Riu skočila stejnou výšku, ale na finále to nestačilo, tentokrát se Hrubá nemusela trápit v sektoru dál. "Potěšilo mě to, protože můžu pošetřit síly na finále. Ale hrozně mě to překvapilo, protože vypadly dvě Švédky, které ve finále být měly," řekla Hrubá na adresu Eriky Kinseyové a Sofie Skoogové, které jsou na tom tabulkově téměř totožně jako Hrubá.

Skákalo se ve dvou sektorech zároveň. Hrubá věděla, že ne vše v technice je ideální. "Bylo to rozházené, protože jak jsou dvě doskočiště, ten oblouk hrozně klamal a měla jsem rozběh možná naměřený trošku ven. Doufám, že na finále to poladíme," uvedla.

Je nám líto, video expirovalo.
Nejlepší kvalifikační pokus a ohlasy Michaely Hrubé

Technika je alfou i omegou výkonu devatenáctileté atletky. Co se týče fyzických možností, cítí obrovský potenciál. "Ale musí se to všechno sejít na rozběhu a musím udržet ramena a vystoupat. To byl ten největší problém," popsala detailně Hrubá.

Pak už se jen srovnat s detaily. Kvůli chladnému povrchu se musí držet v provozní teplotě a zvyknout si na bouřlivou atmosféru. "Trenér (Michal Pogány) hlasitý je, ale šedesát tisíc diváků nepřeřval. Spíš to byly posunky," podotkla Hrubá ke složité komunikaci.

Hlavní cíl splněn. Dalším postupným je neskončit ve finále poslední. Skáče se v sobotu večer. Program na pátek je jasný: "Dám si něco dobrýho a budu odpočívat."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články