Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Staněk má medailovou formu, dvakrát vrhl do vzdálenosti 21,65 metru

Nové Město nad Metují - Tomáš Staněk se naladil na mistrovství světa druhým nejdelším vrhem kariéry 21,65 metru. Na Velké ceně Nového Města nad Metují si spravil chuť po nepovedené Diamantové lize v Rabatu, kde před dvěma týdny poprvé v sezoně nepřekonal ani 20 metrů (19,50), a čtyři dny před odletem do Londýna se přihlásil zpět mezi aspiranty na medaili. Druhý Ladislav Prášil o centimetr překonal 20 metrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Staněk v Novém Městě nad Metují zvítězil výkonem 21,65

Staněk v Novém Městě nad Metují pětkrát poslal kouli za 21 metrů, 21,65 trefil dokonce dvakrát. Delší výkon dosud předvedl jen v červnu v Schönebecku při českém rekordu 22,01, kterým mu patří čtvrté místo v letošních světových tabulkách.

Dálkař Radek Juška se zase "vrátil" za osmimetrovou hranici. Pral se s rozběhem, po dvou přešlapech se ale třetím pokusem zachránil v soutěži a v posledním skoku před odjezdem na MS předvedl skok dlouhý osm metrů a dva centimetry.

Petr Svoboda, který v nominaci na MS chybí, v mírném protivětru vylepšil letošní české maximum na 110 metrů překážek na 13,51.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články