Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Smutná Hejnová hledala i pozitiva: Kdybych neodešla od trenéra, nebyla bych ani ve finále

Londýn – Věřila si. Dokonce pomýšlela i na zlato. Zuzana Hejnová nakonec ve finále závodu na 400 metrů překážek skončila na světovém šampionátu těsně pod stupni vítězů. "Jsem hodně zklamaná, na medaili jsem si věřila," přiznala s tím, že si nepřipouštěla neúspěch. Zároveň ale na svém běhu dokázala najít i pozitiva.

Zuzana Hejnová (vlevo) a Lea Sprungerová
zdroj: ČTK/AP

Hejnová zaběhla ve finále čas 54,20 sekundy, tedy své letošní maximum. I tak to bylo na cenný kov málo. "Věřila jsem si, že bych dokonce mohla vyhrát, ale běželo se fakt rychle a neměla jsem úplně svůj den," přiznala.

Na rozcvičení se přitom cítila dobře, pak to ale podle jejích slov šlo dolů. "Od začátku jsem myslím běžela moc rychle, nakopla jsem to a pak mi v závěru došly síly. To byl největší problém," řekla Hejnová.

Nepřipouštěla si, že by Londýn, kde před pěti lety získala bronz na olympijských hrách, opouštěla bez medaile. "To vůbec. Do závodu jsem šla s tím, že ji chci. Po tom všem, po tý hrozný sezoně, po změně trenéra jsem nakonec byla připravená dobře."

Překážkářka hovořila o trenérce Daně Jandové. K ní se v květnu vrátila po 13 letech poté, co laborovala se zraněnou achilovkou a následně opustila německého kouče Falka Balzera.

Olympijskou vítězku Dalilah Muhammadovou, která se přes Hejnovou přehnala, nijak nevnímala. "Byla jsem zaměřená na sebe, ale byla tady skvělá atmosféra, nechala jsem se hodně strhnout a bohužel jsem to prostě fakt přepálila," uvedla.

Ilustrační foto

V cílové rovince už neměla síly. "Zbytečně jsem přidávala krok, ale posledních šedesát metrů už jsem na to neměla, už mi to vůbec nejelo," řekla Hejnová, které v závěru sebrala bronz skvělým finišem Jamajčanka Ristananna Traceyová v osobním rekordu 53,74. Zlato brala Američanka Kori Carterová za čas 53,07.

Dvojnásobná světová šampionka sezonu zdaleka nebalí. "Určitě ne. Dva nebo tři závody dám. Chci se připravit na finále Diamantové ligy," prohlásila Hejnová.

Na finále mistrovství světa se snažila hledat i pozitiva. "Že jsem ve finále vůbec byla a byla čtvrtá. Jsem si stoprocentně jistá, že kdybych neudělala změnu v půlce sezony a nepřišla k Daně, tak bych ani ve finále nebyla," dodala.

Zuzana Hejnová
zdroj: ČTK/AP

Právě Jandová nicméně ve středu upozorňovala, že doufá, že se Hejnová na dráze "nezblázní".

"Jednoznačně řečeno bych prostě 400 metrů neuběhla. Měla jsem na to natrénováno a udělaly jsme velký kus práce," ocenila Hejnová práci své staronové trenérky.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články