Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Předseda IAAF Coe: Nejsem nadšený, že stovku vyhrál Gatlin

Londýn – Vyhrál asi nejsledovanější klání mistrovství. Byl první, kdo po dlouhých letech porazil Usaina Bolta. Přesto se na Justina Gatlina z ochozů londýnského stadionu místo potlesku snášelo bučení. A radostí dvakrát bez sebe není z triumfu atleta trestaného za doping ani předseda Mezinárodní atletické federace IAAF Sebastian Coe.

Nový mistr světa Justin Gatlin
zdroj: Reuters

"Nejsem nadšený z toho, že si jednu z našich zářivých trofejí odnese někdo, kdo byl dvakrát potrestán za doping. Nebyl to ideální scénář. Nicméně měl právo tady startovat," řekl Coe pro BBC.

Reagoval i na výzvu jamajského premiéra Andrewa Holnesse, který v sobotu prohlásil, že by za doping měly být doživotní tresty. "Nejsem proti tomu, stejně jako mnoho dalších, ale neměli jsme sílu prosadit ani osmiletý trest za opakované užití," řekl Coe.

Přiznal, že má obavy, jak bude londýnské publikum reagovat, až se Gatlin večer postaví na stupně vítězů, když na něj diváci dosud pískali. "Ale i on si zaslouží respekt. A navíc se budeme loučit s jednou z největších postav světového sportu," připomněl, že vedle Gatlina bude stát coby bronzový medailista Jamajčan Usain Bolt, který si nezaslouží loučení s pískotem. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články