Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Počasí pod psa a pomalý závod. Chtěla jsem lepší čas, řekla Sekanová

Londýn – První závodnice už se vydýchávaly v cíli, steeplerka Lucie Sekanová teprve dobíhala do cílové rovinky. Porazila Švédku Charlottu Fougbergovou, ale čas 10:09,67 je daleko za jejími možnostmi i za postupovými příčkami do finále. Nevyhovoval jí pomalý průběh závodu ani vítr s vytrvalým deštěm.

Steeplerky na trati 3000 m
zdroj: Reuters

Na dráhu se celou středu snášel déšť. Uvnitř londýnského stadionu se točil vítr. Řeklo by se počasí, že by psa nevyhnal. Steeplerky ovšem neměly na vybranou. Krátce po sedmé večer na ovál prostě musely.

Sekanová si na podmínky moc nestěžovala, ale výsledný čas ji nepotěšil. "Dobré je, že jsem aspoň nedoběhla poslední. Ale jsem nespokojená, chtěla jsem lepší čas. Bohužel se to rozběhlo hodně pomalu a je těžké v tom závodit, vybírat si místo na skok, bere mi to hodně sil. Nejsem na to moc zvyklá," uvedla Sekanová.

Od začátku to nebyl její závod, nevyšel jí hned první vodní příkop. "Skočila jsem na dvě nohy, což mě docela zdrželo. Bylo to s holkami těžké se poprat, hodně jsme si vybíhaly," přiblížila posmutněle.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr běhu na 3000 m steeplechase a ohlasy Lucie Sekanové

Před rokem jí limit na olympijské hry utekl o osm setin sekundy. Nyní měla zaběhnuto 9:43,88 a dostala pozvánku od IAAF. "Věděla jsem, že to bude na hraně. Připravovala jsem se na to," podotkla.

"Je to pro mě odměna za minulý rok, kdy mi těsně unikla olympiáda. Jsem ráda, že jsem se mohla vrátit a startovat tady," uvedla čerstvě osmadvacetiletá atletka.

Pobyt v Keni ano, ale příště zkusí něco jiného

Poté, co se nedostala do Brazílie, rozhodla se v přípravě něco radikálního změnit. Díky crowdfundingovému projektu vybrala částku na vysokohorskou přípravu v Keni. Výsledek je ovšem rozpačitý. "Podle mě to lék na úspěch není, ale jsem ráda, že jsem to zažila," uvedla.

"V té vysoké nadmořské výšce trvala aklimatizace nějakých 15 dní. Bylo to náročné. Keňa byl velký zážitek jako pro běžkyni, ale už se tam asi nevrátím," přiznala.

Nyní se bude připravovat spíše na tradičních místech. "Na podzim volím Šumavu a určitě se budu vracet do Itálie do Livigna nebo do Svatého Mořice, kde je to 1800 metrů vysoko," řekla.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články