Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Optimistická Hejnová před finále: Můžu zase bojovat o zlato

Londýn – Po rozbězích mělo pro Zuzanu Hejnovou stejný průběh i semifinále 400 m překážek. Opět ho suverénně ovládla a už vyhlíží čtvrteční rozhodující závod. Hejnová si věří, útočit bude na zlato. "Cítím se skvěle. Finále to bude strašně vyrovnané," prohlásila. Přímý přenos finále sledujte ve čtvrtek ve 22:35 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Zuzana Hejnová
zdroj: ČTK/AP

Přestože závěr rozběhu vypustila, i tak si připsala čas 54,59, což byl jednoznačně nejlepší čas ze všech kvalifikovaných finalistek. Cítila se určitě mnohem lépe než včera. Jen na rozcvičovací dráze jí byla hrozná zima.

V Londýně je větrno a teplota se v úterý večer pohybovala kolem 15 stupňů. "Ale všichni to měli stejný. Nějak jsem se s tím poprala. Každopádně se mi běželo líp," řekla Hejnová.

Je přesvědčena, že má na to, aby opět mohla bojovat o zlato a do sbírky tak přidala už třetí cenný kov po mistrovstvích světa v Moskvě a Pekingu. "Ale úplně suverénní tady není nikdo," uvedla s tím, že záležet bude na tom, jak se kdo vyspí. "Já jsem na tom ovšem dobře fyzicky i psychicky a udělám pro to všechno."

Za svou největší soupeřku Hejnová považuje Američanku Dalilah Muhammadovou, olympijskou šampionku z Ria, která prošla do finále časem 55,0 s. "Bude to strašně vyrovnané finále. Ale když jsem viděla třetí semifinále, tak Muhammadová moc suverénní nebyla, takže určitě o zlato bojovat můžu a budu. Každá medaile bude skvělá a budu za ni šťastná, ale zlato je zlato."

Zuzana Hejnová
zdroj: ČTK/AP

Ve středu plánuje hlavně odpočinek a dobíjení energie. "Vůbec s ní neplýtvat. Půjdu si maličko zaklusat, dát si rovinky, abych úplně neležela celý den. Ale jinak budu pospávat, tím doplním energii nejvíc," vysvětlila Hejnová, jejíž parťačka z národního týmu Denisa Rosolová v semifinále skončila.

Ta šla na plochu zrovna v momentě, kdy Barbora Špotáková házela svůj poslední pokus a pak už mohly propuknout oslavy mistryně světa. "Mám z toho hroznou radost, že se jí to povedlo, samozřejmě mi to dodalo energii. Plácli jsme si, zařvali jsme si spolu...," popisovala Hejnová, která se Špotákovou sdílí v Londýně pokoj na hotelu. "Věřím tomu, že ve finále tak bude celej úspěšnej," dodala optimisticky.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články