Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Někteří atleti v Londýně trpí žaludečními problémy, Češi jsou v pořádku

Londýn - Atlety bydlící v jednom z oficiálních hotelů během mistrovství světa v Londýně postihly žaludeční problémy. Organizační výbor šampionátu potvrdil, že jde zhruba o 30 sportovců. Česká výprava bydlí jinde a žádné zdravotní potíže nemá.

Běžec z Botswany Isaac Makwala
zdroj: REUTERS/Phil Noble

Na žaludeční potíže některých atletů ubytovaných v Tower Hotelu upozornil běžec z Botswany Isaac Makwala, jenž měl v plánu zaútočit na double na dvoustovce a čtvrtce. Lídr letošních světových tabulek na 200 metrů však v pondělí do rozběhů nenastoupil.

Posléze jen pár hodin před startem navíc odstoupil i z finále čtyřstovky, kde měl být hlavním vyzyvatelem jihoafrické hvězdy Waydea van Niekerka. "Podle lékařů IAAF se zdá, že trpím otravou jídlem, která postihla několik dalších atletů v našem hotelu," napsal na Facebooku Makwala.

Organizační výbor potvrdil, že má o případech gastroenteritidy informace například od výprav Německa, Kanady, Irska či Portorika. Čtyřhvězdičkový hotel u Tower Bridge má zhruba 900 lůžek, jeho vedení se ohradilo, že není zdrojem nákazy.

"Spolupracujeme s hygieniky, zdravotníky i atletickou federací, abychom zjistili původ nemoci. A můžeme potvrdit, že hotel není zdrojem," uvedlo vedení hotelu. Sportovci s příznaky žaludeční virózy byli v karanténě. "A všechny veřejné prostory jsme nechali důkladně vyčistit," stojí v prohlášení.

Část německé výpravy, která do Londýna dorazila dnes, se z preventivních důvodů ubytovala jinde. "O otravě jídlem bych ale nemluvil," uvedl šéf německého svazu Clemens Prokop. Rusové zase například z hotelu přestěhovali hvězdnou výškařku Marii Lasickeneovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články