Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Nastoupí Bolt v jamajské štafetě už v rozběhu? Je to možné

Londýn - Fenomenální sprinter Usain Bolt by se po bronzu ze stometrové trati mohl na mistrovství světa v Londýně objevit v sestavě jamajské štafety na 4x100 metrů už v sobotním rozběhu. Během předchozích čtyř šampionátů pomohl Bolt reprezentačnímu výběru k vítězství, ale nastoupil vždy až ve finále.

Usain Bolt na tiskové konferenci
zdroj: ZUMA autor: WIXTRÖM JIMMY

Třicetiletý Bolt míval v minulosti na MS i OH jiný scénář: po běhu na 100 metrů ho vždy čekala ještě dvojnásobná trať, kterou v britské metropoli vynechal. Na posledním šampionátu v kariéře jej tudíž po sobotním finále stovky, v němž podlehl Američanům Justinu Gatlinovi a Christianu Colemanovi, čeká před štafetou bezmála týdenní pauza.

Proto se nejspíš objeví už v dopoledním rozběhu. "Ještě jsme se o tom s ostatními nebavili, ani jsme netrénovali předávky, ale všichni jsme připravení. Já se na štafety vždycky moc těším," řekl jedenáctinásobný mistr světa.

V sestavě zbyl vedle něj ze zkušených sprinterů už jen Yohan Blake, olympijští vítězové z Ria Asafa Powell a Nickel Ashmeade totiž tentokrát chybějí. Právě v Londýně na OH před pěti lety zaběhli Jamajčané dosud platný světový rekord 36,84 sekundy.

Konec zlaté série Bolta zklamal, ale uznal, že život už je takový. Znovu také složil poklonu vítěznému Gatlinovi, na kterého kvůli dopingové minulosti diváci bučeli. "Celá léta jsme spolu bojovali a on se konečně dočkal. Škoda, že je to zrovna na závěr mojí kariéry, ale musím mu vyjádřit respekt. Vím, že tvrdě pracoval a dlouho o tomhle okamžiku snil," řekl Bolt.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články