Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Mohla by to být moje mamka. Hrubá porazila olympijskou vítězku a z finále byla nadšená

Londýn – Při svém prvním vystoupení na mistrovství světa se výškařka Michaela Hrubá podívala hned do finále. Nakonec skončila s výkonem 192 centimetrů jedenáctá, takže jí vyšlo neskončit poslední. Navíc předstihla olympijskou šampionku Ruth Beitiaovou. "Hlavně jsem ráda, že jsem ve finále vůbec mohla být," hodnotila Hrubá.

Michaela Hrubá
zdroj: AP autor: Darko Vojinovic

Devatenáctiletá svěřenkyně trenéra Michala Pogányho, kterou připravuje i bývalá trojskokanka Šárka Kašpárková, projevila před finále přání porazit alespoň jednu soupeřku. "Možná jsem si to tím trochu přivolala. To, že jsem jedenáctá, je super," řekla Hrubá, která zůstala v Londýně o 3 cm za osobním rekordem, což vysvětlovala nervozitou.

Navíc porazila osmatřicetiletou Beitiaovou, která má zlato z olympijských her v Riu. "Když si představím, že by mohla být moje mamka, tak je to vtipný. Hlavně je ale úžasný, že v tolika letech je na takové úrovni ve finále mistrovství světa," řekla Hrubá.

Dovedla by si představit, že by ještě za devatenáct let mohla pokračovat v kariéře? "Doufám, že to takhle jednou bude. Představa je to krásná. Snad to bude pravda. Jestli vydrží zdraví, je to klidně možné."

Je nám líto, video expirovalo.
Úspěšný pokus výškařky Hrubé na 192 cm

Základ v podobě 184 cm překonala hned, přitom původně chtěla začínat na výšce 188 cm, kterou následně skočila až na druhý pokus. "Měla jsem štěstí," uvedla Hrubá. Následovalo 192 cm a úspěšná byla až na potřetí.

"Naběhla jsem do toho, co nejvíc šlo, postavila jsem správně nohu, tak mě to dobře koplo a skočila jsem to," popisovala moment, při němž jí podporovaly desítky tisíc fanoušků. O tři centimetry vyšší laťka už byla nad její síly.

Michaela Hrubá
zdroj: Reuters

Výška totiž na ploše hrála spolu s finále oštěpařů hlavní roli. "To bylo super. Byla jsem za to ráda. Fanoušci jsou tady vážně úžasní. Ten, kdo se dostal na plochu a viděl plný kotel, tak má nezapomenutelný zážitek," líčila závod, v němž triumfovala čtyřiadvacetiletá Ruska Marija Lasickenová, která na světovém šampionátu startuje pod neutrální vlajkou a na stupních vítězů jí tak bude hrát hymna Mezinárodní atletické federace IAAF.

Hrubá má nyní v plánu rozebrat své londýnské účinkování s koučem a před sebou ještě několik závodů. "Uvidíme, co zlepšit. A hned, jak přijedeme do Prahy, odjíždíme do Varšavy a pak je v Bruselu finále Diamantové ligy," nastínila, co ji v nejbližší době čeká za povinnosti.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články