Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Maslák dbá na své zdraví, před MS je ve výborné kondici

Ostrava – Příští pátek startuje mistrovství světa v atletice. S ambicemi na finálovou účast bude cestovat do Londýna čtvrtkař Pavel Maslák, který v přípravě nepodceňuje žádnou maličkost.

Pavel Maslák
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Český rekordman finišoval s přípravou v Nymburku a ve čtvrtek absolvuje v Chebu generálku před světovým šampionátem. "Udělali jsme, co jsme potřebovali udělat. Myslím, že jsme odtrénovali hodně, kvalitně. Teď to jen potřebuju prodat v Londýně," podotkl dvojnásobný halový mistr světa.

Maslák jen jednou v kariéře řešil velký zdravotní problém. Před evropským šampionátem v roce 2014 si poranil stehenní sval a musel předčasně ukončit sezonu. Od té doby více dbá na své zdraví.

Je nám líto, video expirovalo.
Maslák nepodceňuje v přípravě žádný detail

"Byl jsem mladý, říkal jsem si, že jsem nezranitelný, nesmrtelný. Od té doby, co jsem se zranil, snažím se víc chodit k fyzioterapeutovi na masáže," uvedl Maslák.

Český rekordman navíc pravidelně podstupuje lékařské kontroly u Miloše Barny, který o jeho zdraví pečuje několik let. "Zatím je ve výborném stavu, je v dobré kondici a ve svalech nejsou mikrohematomy - jsou připraveny na velkou zátěž," poznamenal Barna.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články