Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Král se loučil v bolestech. Bolt kvůli zranění nedokončil štafetu

Londýn – Přetrpký konec atletické legendy. Usain Bolt poslední závod kariéry nedokončil. Finišman jamajské štafety padl s bolestivou grimasou v cílové rovince a další medaili na mistrovství světa už nezíská. Senzačně zvítězili domácí Britové v čase 37,47 před favorizovanými Američany.

Usain Bolt kvůli zranění štafetu nedokončil
zdroj: Reuters autor: Lucy Nicholson

Měla to být grandiózní rozlučka. Kulisy připraveny, jak být měly. K prasknutí plný Olympijský stadion sledoval hrdiny přicházející na stadion s velkým očekáváním. O muži číslo jedna nebylo pochyb.

Bolt, který na světových šampionátech získal 11 zlatých, dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili, nastoupil už k dopolednímu rozběhu. Jasné vítězství, vše podle předpokladů.

Večer opět rozdával úsměvy a zdravil diváky. Jeho kolegové ale nezačali závod na 4x100 metrů nejlépe. Američan Justin Gatlin na protilehlé rovince vynesl favority do čela. Skvěle běželi i Britové, Bolt dostal do ruky a čekal ho nelehký úkol.

Sám v cílové rovince

Vybíhal ze třetí pozice se ztrátou několika metrů. Pak to přišlo. Do cíle zbývalo nějakých padesát metrů a Bolt začal s evidentní bolestí v noze poskakovat. Konec nadějí. Kolem něj prolétli všichni atleti a on zůstal osamocen na zemi v cílové rovince.

V tu chvíli se diváci dozvídali, že zvítězili jejich reprezentanti. Finišman Nethaneel Mitchell- Blake předčil Christiana Colemana. Smutek kvůli předčasnému konci nenapodobitelného Jamajčana vystřídala salva nadšení nad velkým triumfem.

Bolt odcházel do útrob stadionu bez velkých gest, jen v doprovodu lékařů. Mezitím stadion ještě dlouho slavil britské první štafetové zlato od olympijských her v Aténách v roce 2004.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články