Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Když se běží víc než tři kilometry. Keňanka zapomněla na vodní příkop

Londýn – Byl to tak trochu americký večer. V dálce žen se úspěch čekal, ale na steeplerské trati žen na tři kilometry byl zlatostříbrný úspěch malou senzací. V nervózním závodě byl k vidění okamžik hořký i k pousmání zároveň. To když Keňanka Beatrice Chepkoechová zapomněla zatočit na první vodní příkop.

Beatrice Chepkoechová si uvědonuje svou chybu a vrací se na vodní příkop
zdroj: ČTK/AP

První kolo, balík běžkyň pohromadě, každá si hledala svou pozici. Chepkoechová se usadila na čele, hlavu mírně sklopenou, zdálo se, že byla maximálně soustředěná. Jenže zapomněla na velmi důležitou odbočku, která dělá steeplerský závod na dráze tak jedinečným – na překážku s vodním příkopem.

Zatímco ostatní za ní zatočili, ona pokračovala až do vrcholu oblouku, kde si povšimla, co provedla. Rychle se obrátila, udělala pár kroků zpět a překážku zdolala. Ztrátu ještě dokázala smazat, ale v závěru jí už síly chyběly.

Je nám líto, video expirovalo.
Finálový běh žen na 3000 metrů steeplechase

Pole běžkyň dlouho táhla olympijská vítězka a světová rekordmanka Ruth Jebetová v barvách Bahrajnu, ale na závěrečný finiš už také nestačila a skončila bez medaile až pátá.

Naopak zcela svěžím způsobem působily Američanky. Emma Coburnová dokonce časem 9:02,28 vytvořila rekord šampionátu. Courtney Frerichsová doběhla v osobním rekordu 9:03,77. Jen bronz mohly slavit Keňanky zásluhou Hyvin Kiyeng Jepkemoiové.

Neuvěřitelné. Šok. Americké steeplerky jen těžko hledaly slova. "To je absolutní sen," okomentovala druhá v cíli Frerichsová.

Smolařka Chepkoechová musela skousnout čtvrté místo. Zase, ten pocit už zná z olympijských her v Riu. Odstup osm sekund na zlato – chyba hned v úvodu zhořkla dvojnásob.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články