Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Karty byly rozdány předem, řekl Maslák po konci v semifinále

Londýn – Pavel Maslák byl zklamaný, že nedokázal zopakovat výsledek 45,10 sekundy ze sobotního rozběhu na 400 m a na mistrovství světa skončil v semifinále. Tentokrát byl český čtvrtkař o 14 setin horší. "Věděl jsem, co musím běžet. Možná to bylo svazující," přiznal.

Maslák celkově skončil sedmnáctý. K postupu do elitní osmičky by mu však nestačilo ani vylepšení vlastního českého rekordu 44,79, protože poslední postupující běžel ještě o 13 setin rychleji. Přitom začátek měl podle svých slov rozběhnutý dobře. "Ale pak jsem docela vytuhl," uvedl.

Šel do rizika a šlápl na plyn možná až moc. "Hm, asi jo," připustil Maslák. Síly mu došly asi dvacet metrů před cílem. "A hodně," dodal. Mrzelo ho, že nezopakoval výkon z rozběhu. "Ten byl lepší jednak časově, možná i takticky," prohlásil Maslák.

Pavel Maslák a Kevin Borlee
zdroj: ČTK/AP autor: Tim Ireland

Původně si myslel, že druhá dráha mu bude vyhovovat více než devátá z rozběhu, ale nakonec názor přehodnotil. "Devátá byla lepší. Dnes se s tím asi moc dělat nedalo," zamyslel se. Karty prý byly rozdány předem. Ostatně - do finále nepostoupil nikdo z Evropanů. "A dvojka mi k tomu nepomohla, přitom jsem se cítil dobře."

Čas pod 45 sekund, jak si přál, tedy nestlačil. "To samozřejmě mrzí, ale hlavně, že jsem nezopakoval to, co v rozběhu. Ten stejný čas, nebo že bych ho aspoň trochu zlepšil," pokračoval Maslák.

Pavel Maslák na MS v atletice 2017
zdroj: ČTK/AP

Dvojnásobný halový mistr světa by to chtěl v létě dotáhnout dál. "I venku mám dobré úspěchy, jedna zlatá a stříbrná z Evropy... Ale chtěl bych jít dál a výš." I propříště plánuje, že bude dál kombinovat. "Ano, halu i venek. Hala mi vždy spraví chuť, tam to zatím cinká," zasmál se.

Propříště by rád zlepšil taktiku. "S tím se dá určitě pracovat. Mám v tom docela rezervy. Je to možná nějakým hecem, dát tohle všechno dohromady," řekl Maslák s tím, že po světovém šampionátu za dva roky v Dauhá, který je kvůli katarskému počasí v plánu nezvykle na přelomu září a října, si možná dopřeje volno.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články