Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hrubá: Stadion je tu super, snad se ale nebude točit vítr

Londýn – České atletické řady na MS rozšířila poprvé devatenáctiletá výškařka Michaela Hrubá. Juniorská mistryně Evropy věří v postup do finále, limit ve výšce 194 centimetrů totiž už letos několikrát překonala. Přímý přenos výškařské kvalifikace sledujte ve čtvrtek 10. 8. od 20:10 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Michaela Hrubá
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

S atmosférou velké akce se Hrubá seznamovala loni v Riu. Tehdy kvalifikací neprošla, když skočila 192 centimetrů. Jak tomu bude na MS? "Už to beru prostě tak, že jsem sem přijela bojovat o finále. Limit je 194, mělo by to jít, skočeno to mám letos několikrát, uvidíme. Ale je tam hodně závodnic, limit bude asi potřeba, menší výšky nebudou stačit," řekla.

Na olympijském stadionu v Londýně závodila před měsícem na mítinku Diamantové ligy, kde se právě výkonem 194 centimetrů dělila o čtvrtou příčku. Vyrovnala si sezonní maximum pod širým nebem. "Stadion je super. Jen jsem slyšela, že budeme mít doskočiště na druhé straně, snad se nebude jinak točit vítr nebo tak něco. Bude to dobré," uvedla.

Na konci července splnila roli favoritky a v Grossetu výkonem 193 centimetrů vyhrála juniorské mistrovství Evropy. Poté absolvovala týdenní soustředění v Šamoríně, aby udržela formu. "Pak jsem byla trochu unavená, ale začíná se to dorovnávat do normálu. V pondělí jsme dělali výbušnost a vypadalo to hodně dobře, uvidíme, co ve čtvrtek," popisovala.

Michaela Hrubá
zdroj: AP autor: Darko Vojinovic

Pod vedením nového kouče Michala Pogányho, u kterého je od února, upravila rozběh. "Posunuli jsme ho víc do strany a dozadu, mám větší prostor před laťkou. Celkově děláme v tréninku víc rychlosti, výbušnosti," líčila nadějná výškařka.

Favoritkou soutěže je obhájkyně titulu Maria Lasickeneová. Letos jako jediná překonala dvoumetrovou hranici a všude vyhrává. "Favoritka může být, ale nikdy nevíte, co se stane. I takoví několikrát vypadli, i když to v jejím případě nevypadá," řekla Hrubá. Za Lasickeneovou je pole výškařek vyrovnané. "Uvidíme, jak se popereme o další místa," doplnila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články