Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Holuša si doběhl pro semifinále a zářil: Jsem nadstandardně spokojený

Londýn – Velmi spokojený mohl být po rozběhu patnáctistovky Jakub Holuša. Držel se čela a nakonec skončil druhý. "Jsem nadstandardně spokojený," prohlásil s tím, že zatím má ze všeho daleko lepší pocit než loni v Riu. Tam skončil v semifinále. To ho teď v Londýně čeká v pátek. "Mám natrénováno," nebál se český mílař.

Jakub Holuša
zdroj: ČTK

Do semifinále se devětadvacetiletý běžec kvalifikoval časem 3:42,31. Závod to byl podle něj trochu jako na houpačce. "Registroval jsem, že se to rozběhlo rychleji, pak to zase zpomalilo," uvedl Holuša.

Snažil se soustředit sám na sebe. "Běžel jsem opravdu dobře," řekl stříbrný medailista z halového MS 2016 s tím, že si chtěl uhlídat hlavně pravý moment pro to, aby nastoupil včas. A hlavně si hlídal čelo závodu.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozběh a ohlasy Jakuba Holuši

"V jeden okamžik to bylo na hraně. Byla tam strkanice jako prase a jen tak tak jsem z toho vyklouzl. Mohlo tam dojít k velkému pádu, někde 500 metrů před cílem. Mám z toho pár kopanců," prohlásil Holuša.

Strkanice navíc proběhla i na úplném závěru. "Jo, něco tam za mnou popadalo, to jsem viděl, ale to už to bylo jasný. Byl jsem bezpečně mimo."

Semifinále se běží už v pátek. "To je oproti Riu změna, tam byla den pauza. Je to něco jiného, na každého to působí jinak," přiznal. Druhá patnáctka ve dvou dnech? "Nic jednoduchého," dodal Holuša, který však věří, že má dostatečně dobře natrénováno.

Naplánoval si to jasně: zaledování, vyklusání a hlavně co nejlepší spánek. "A v pátek standardní postup: snídaně, proběhnout se, spánek a večer znovu na stadionu," popisoval v momentě, kdy ještě neměl přehled o tom, kdo všechno se ze tří rozběhů do semifinále kvalifikoval.

"Uvidíme. Ale udělám si podle toho nějaký plán. Zatím je brzy odhadovat," hovořil Holuša směrem k možným favoritům. Jisté je, že mezi vyřazenými je třeba olympijský vítěz z Ria, Američan Matthew Centrowitz.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články