Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Hejnová se po generálce v Chebu cítí jako na zlatý čas z MS v Pekingu

Cheb – Dvojnásobná mistryně světa Zuzana Hejnová má za sebou poslední závodní test před londýnským šampionátem. Osm dní před startem největší letošní atletické akce vyhrála v Chebu běh na 300 metrů s překážkami. Pavel Maslák prolétl dvoustovkou v čase 20,99.

Je nám líto, video expirovalo.
Hejnová v Chebu vyhrála a před MS se cítí dobře

Hejnová běžela závod z plné přípravy, odpočinek ji čeká až teď. "Jsem poměrně dost unavená, poslední dny jsem stále jenom spala, protože na soustředění v Nymburce jsme dost trénovali," uvedla.

Hejnová proběhla netradiční třístovku s překážkami o čtyři setiny sekundy pomaleji než před dvěma lety. Tenkrát poté v Pekingu obhájila titul mistryně světa. "Dokázala jsem pak zvítězit za 53,50, takže si zhruba myslím, že na takový výkon mám, a když budou podmínky, tak to může být i o něco lepší. Jsem spokojená," zhodnotila.

Třicetileté Hejnové psychicky pomohlo vítězství na Diamantové lize v Rabatu, kde v polovině července zaběhla svůj nejlepší letošní čas 54,22. Poté absolvovala soustředění v Nymburku. Místo trenérky Dany Jandové, která odcestovala na juniorské mistrovství Evropy, jí tam pomáhala bývalá reprezentantka Helena Fuchsová. "Je to jak odbornice na čtvrtku, tak se o mě starala, co se týče zdraví, je to fyzioterapeutka," ocenila Hejnová přínosy této náhradní varianty.

Atakovat Američanky

Odchod od Falka Balzera k Jandové považuje za jednoznačně dobrý krok. Cítí, že její forma před vrcholem sezony stoupá. Byla by spokojená s jakoukoliv medailí. "Samozřejmě pro každého je sen obhájit, ale letos se běhá opravdu rychle. Uvidím, v jaké formě přijedou soupeřky. To se uvidí až tam po rozběhu a semifinále," odhadovala. Největšími konkurentkami budou Američanky, které mají zaběhnuté časy pod 53 sekund. Hejnová věří hlavně Shamier Littleové a Kori Carterové.

Zatímco na mistrovství světa do Moskvy v roce 2013 odjížděla jako jednoznačná světová jednička a věděla, že si cestu za titulem může pokazit jen sama, tentokrát bude spíše útočit zezadu. Situace je podobná jako před MS v Pekingu 2015, kde také bylo v sezoně několik vyrovnaných závodnic. "Holky v Rabatu viděly, že mi forma jde zase nahoru. Věřím tomu, že se mnou pořád počítají, budou si na mě dávat pozor. Bude to pro mě motivace, abych ukázala, že pořád patřím do špičky," řekla česká rekordmanka.

Na stadion v Londýně, kde v roce 2012 získala bronzovou olympijskou medaili, se ráda vrací. Po olympiádě zde vyhrála ještě dva závody Diamantové ligy. "Na tom stadionu se mi vždycky daří. Je tam výborná atmosféra, diváci tam atletice rozumí," vzpomínala.

Hejnová do Londýna odletí ve středu 2. srpna. Rozběhy na 400 metrů překážek jsou na programu 7. srpna, semifinále o den později a finálový běh o medaile ve čtvrtek 10. srpna.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články