Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Druhý den MS: Finále čeká Jušku i nejlepší sprintery, představí se i Staněk a Maslák

Londýn – Druhý den atletických soutěží nabídne mnoho napínavého soupeření. Budou u toho i čeští atleti. V kvalifikaci soupeřů se divákům ukáže Tomáš Staněk, závod na 400 metrů poběží Pavel Maslák a na závěr zaútočí na medaili vítěz kvalifikace dálkařů Radek Juška. Program vyvrcholí finále mužské stovky. Dopolední blok začíná na ČT sport a webu ctsport.cz v 10:45, večerní v 19:40. Exkluzivně na webu ctsport.cz můžete sledovat kompletní přenos koulařské a dálkařské soutěže.

Tomáš Staněk
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

"Podle tréninku se to blbě posuzuje, ale i když mi úplně neseděl krok, tak jsem hodil daleko. Myslím si, že jsem připravený dobře," říkal v první den šampionátu Tomáš Staněk. Český koulař patří k jasným adeptům na medaili a je jednou z hlavních českých hvězd na londýnském šampionátu. Kvalifikace koulařů začne v 11:00.

Maslákova sezona není ideální a množí se skeptici, podle kterých na mistrovství světa mnoho nepředvede. Hvězda české atletiky se ale nevzdává předem a bude chtít minimálně jednou postoupit. Zda se mu to na londýnské dráze podaří, budou diváci sledovat od 11:45.

Juška zazářil v kvalifikaci, kdy všechny soupeře bezmála zahanbil výkonem 824 centimetrů. Žádný z ostatních dálkařů se českému reprezentantovi nedokázal ani přiblížit, přitom sám Juška říkal, že mu jeho nejdelší pokus přišel trochu laxní. Dálkařské finále bude na programu od 21:05.

První část sedmiboje čeká dvojici Kateřina Cachová a Eliška Klučinová, v akci bude i kladivářka Kateřina Šafránková.

Vrcholem všech soutěží pak bude finále mužské stovky, kde na své poslední individuální zlato bude útočit (ovšem v případě, že postoupí ze semifinále) Usain Bolt. Mezi jeho soupeři by měl být dlouholetý rival Justin Gatlin, který v rozběhu zaběhl o dvě setiny rychlejší čas. Veškerý program druhého dne atletických soutěží sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Sobota 5. srpna, dopolední program

Vysílání: ČT sport a web ctsport.cz 10:45

11:00 vrh koulí M, kvalifikace Staněk, Prášil

11:05 sedmiboj – 100 metrů překážek Ž Cachová, Klučinová

11:35 hod kladivem Ž, kvalifikace A Šafránková

11:45 400 metrů M, rozběhy Pavel Maslák

12:00 trojskok Ž, kvalifikace

12:30 sedmiboj – skok do výšky Ž Cachová, Klučinová

12:45 100 metrů Ž, rozběhy

13:05 hod kladivem Ž, kvalifikace B Šafránková

13:45 800 metrů M, rozběhy

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články