Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Desetiboj je deset disciplín, ne pět. Helcelet před druhým dnem nic nevzdává

Londýn – Adam Sebastian Helcelet nemá za sebou povedenou první polovinu desetibojařské soutěže na MS v Londýně. V prvních třech disciplínách zaostal hluboko za svými možnostmi a po prvním dnu je tak s 4042 body na průběžném 20. místě. Na nic se však nechce vymlouvat. Ani na tréninkový výpadek poté, co si způsobil v Götzisu zranění. Desetiboj chce dokončit a ztrátu dohnat i kvůli skvělému britskému publiku. Přímý přenos soubojů druhého dne sledujte v sobotu od 10:45 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Adam Sebastian Helcelet
zdroj: ČTK/AP

"Je to boj. Není frajeřina bojovat, když se někomu daří, ale když se někomu nedaří. A mně se nedaří," zhodnotil vystoupení v úvodním dnu.

Nespokojený byl především se stovkou (11,28), dálkou (703) a koulí (14,57). Tady ztrácel hodně bodů. "Ty tři disciplíny byly strašné," prohodil. Patřilo mu místo až ve třetí desítce a kdekdo by si mohl myslet, že je to "na ručník".

Helcelet ale má chuť se prát. "Hodně kluků, co to pokazili, už dávno skončilo, ale desetiboj je deset disciplín, ne pět," řekl odhodlaně.

Poslední dva díly desetibojařského seriálu přinesly mírné zlepšení. "Když jsem se rozjel, je konec dne. Mám radost z výšky (202) a čtvrtka (49,51) byla taky dobrá," glosoval.

"Nechci se na nic vymlouvat, podmínky máme všichni stejné. Spíš mě mrzí dálka. Začínal jsem letos závody na 7,40. Sedm metrů – to je jak ženský. To mě fakt naštvalo," zhodnotil sebekriticky Helcelet.

Za zlepšením ho žene i divácká atmosféra. "To je nejlepší publikum, jaké jsem zažil. Britové jsou opravdu atleticky vzdělaní. Asi nejvíc ze všech národů, které jsem poznal," vysekl poklonu fanouškům na Olympijském stadionu.

Těší se na všechny zbývající závody a vzdát nic nehodlá: "Zítra je nový den. Věřím, že ztrátu doženu."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články