Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Dala do toho ránu a finále je hotovo. Špotáková chce přidat minimálně tři metry

Londýn – Barbora Špotáková má za sebou poměrně složitou kvalifikaci. První pokus jí pokazili pořadatelé. Porada s trenérem nebyla možná, protože se spolu na deset metrů v hlučné atmosféře vůbec neslyšeli. V úterý, doufá, to bude zcela jiný závod. Jen se obává deště, který podle předpovědí hrozí. Věří, že má na hod minimálně o tři metry delší než ten kvalifikační dlouhý 64,32 m. Finále je na programu v úterý od 20:20. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Barbora Špotáková
zdroj: ČTK/AP autor: Matt Dunham

Špotáková nevypadala z kvalifikace nadšeně. Přiznala, že se necítila úplně nejlíp. "Nechtěli mě pustit na pokus, pak že jo, pak ne, pak že rychle. Člověk nemá rituál, na který je zvyklý před pokusem, a to je špatně. Potřebuje to klid, ale je to mistrovství světa a tyhle věci se tam prostě stávají," posteskla si.

Napodruhé hodila na jistotu. Technika šla stranou, zvítězila síla. "Byl to docela ošklivý hod, taková rána. Oštěp se strašně třepal, a to znamená, že vůbec nebyl trefený. Chtěla jsem to hodit tím druhým a nechtěla to nechávat na třetí, protože to by bylo o nervy," uvedla.

Je nám líto, video expirovalo.
Nejdelší kvalifikační pokus a ohlasy Barbory Špotákové

Podmínky na stadionu si pochvaluje. V neděli večer nezlobil vítr a hlavně nepršelo. V úterý to ovšem podle předpovědí možná bude všechno jinak. "Na 90 procent má pršet. Každopádně to bude úplně jiný závod než dneska. Přála bych si, kdyby byl ten déšť aspoň slabý. Když je silný, je to ošklivá soutěž," uvedla.

Cítí, že formu má. Přeje si ji prodat. "Určitě tam musím přidat tři metry navíc. Kdybych to nedala, byla bych asi zklamaná. Chci určitě prodat to, na co mám," zdůraznila.

Ještě je třeba vyřešit jeden zapeklitý problém

Od hrazení k trenérskému sektoru to není daleko. Britské publikum však hlasitě povzbuzuje a Špotáková neměla šanci se s trenérem Rudolfem Černým slyšet. "Na finále tam musí být někdo z vedení. Nejlépe Tomáš Dvořák se svým hlasem jako zvon. A někdo tam musí mít uši jako fenek, abychom se nějak domluvili," uvedla Špotáková.

Po velké ráně to chce dobře zregenerovat. Špotáková cítila po zajišťovacím hodu koleno i patu. A v úterý vyhlíží náročné finále, kde si soupeřky nic nedarují. Forma dvojnásobné olympijské šampionky vyzařuje i na ně. "Myslím, že to ze mě všichni cítí, ale je potřeba přece jen to trošku vylepšit. Házet jako dneska nemůžu," přiznala v neděli večer na svém oblíbeném olympijském stadionu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články