Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Bolt: Nelituji, že jsem neskončil jako olympijský vítěz. Udělal jsem to kvůli fanouškům

Londýn – Mohl se loučit loni v Riu jako trojnásobný olympijský vítěz a léta neporažený atlet, místo toho se Usain Bolt rozhodl absolvovat ještě jednu sezonu. Nejlepší sprinter všech dob tak končí kariéru jako poražený bronzový medailista, přesto prý nelituje. "Udělal jsem to kvůli fanouškům, kteří chtěli, abych absolvoval ještě jednu sezonu. Rozhodně jsem zklamaný, každý je zklamaný, když nevyhraje, ale vydal jsem ze sebe všechno," prohlásil. 

Usain Bolt
zdroj: Reuters

Bolt neplánuje na poslední chvíli změnit plány a pokusit se o triumf na dvoustovce, na které by měl jako obhájce titulu zaručený start. "Asi by to bylo ještě horší. Nejsem ve formě, abych běžel 200 metrů. Jak jste mohli vidět, start je špatný. Jsem si jistý, že posledních padesát metrů by bylo špatných taky," uvedl na tiskové konferenci po závodě.

V té době už měl jamajský sprinter za sebou řadu rozhovorů před objektivy televizních kamer a diktafony novinářů, v nichž znovu a znovu opakoval, jak ho nevydařený start připravil o šanci na úspěch. Z míry ho vyvedla jen otázka, zda horší časy v průběhu sezony i na mistrovství světa nemají nějakou souvislost s přísnějšími dopingovými kontrolami.

"Cooo?" tázal se na oplátku nevěřícně. Připomněl, jak on sám i jeho soupeři opakovaně dokazují svou čistotu a že někdy kvůli zdravotním problémům a dalším okolnostem prostě nejsou výkony takové, jak by si sami sprinteři přáli.

Podle svých slov ani neuvažuje o tom, že by změnil své rozhodnutí a pokračoval v kariéře. "Udělal jsem pro svůj sport i pro sebe, co jsem mohl. Je čas jít," dodal světový rekordman, osminásobný olympijský šampion a jedenáctinásobný mistr světa.

Je nám líto, video expirovalo.
Bolt: Jestli jsem rád, že už je konec? Ano i ne
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články