Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Běžel jsem kvalitně. Teď to chce víc taktiky, hlásil Maslák po nejlepším čase sezony

Londýn – Letošním nejlepším časem 45,10 sekund se v rozběhu na 400 metrů blýsknul v Londýně Pavel Maslák. Přímý postup do semifinále mu unikl o pouhou jednu setinu, ale postup časem vyšel. A Maslák to ještě před potvrzením celkově 12. času viděl dobře: "Bude to stačit," hlásil. Přímé přenosy z MS v atletice sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Pavel Maslák na MS v atletice 2017
zdroj: ČTK/AP

Maslák se na olympijském stadionu zlepšil o 32 setin ve srovnání s květnovým mítinkem v Eugene. "Čas je dobrý, běžel jsem kvalitně," uvedl. Dvojnásobný halový mistr světa startoval z deváté dráhy. "Určitě to byl nezvyk, ale nemyslím si, že to byla nevýhoda," řekl.

Na začátku cílové rovinky Maslák hodně ztrácel, ale ve finiši se protlačil na čtvrté místo. Na třetího Belgičana Kevina Borléeho mu v cíli scházela pouhá setina. "Ten souboj jsem vnímal, Borléeho jsem tam viděl a viděl jsem, že na něho mám. Bohužel to nevyšlo," prohlásil Maslák.

V semifinále by chtěl výsledný čas stlačit pod 45 sekund. "Určitě. Doufám, že se to povede," řekl Maslák, kterému by vyhovoval start na dvojce či trojce. "S takovou dráhou se dá něco dělat," dodal.

Vyplatilo by se mu, kdyby do dalšího boje šel spíše bláznivě? "Rád bych, ale nevím, jestli na to mám ještě hlavu, jít do toho jako vždycky. Spíš ne, spíš do toho půjdu takticky," uvedl Maslák. Důvod? Čistě prozaický. "Stáří," smál se. "Jsem starší a nejsem tak dravý jako kdysi," dodal.

Se svou současnou formou je nicméně spokojený. "Tu mám dobrou, ale možná tam chybí ta hlava, že to nerozběhnu rychleji. Ale zase si myslím, že mi to dobře jde ve finiši," poznamenal po čtyřstovce, do které nevstupoval vyloženě koncentrovaný. "Nervozita tam byla. Nevěděl jsem, jestli na to mám, nebo ne. A mám na to, potvrdilo se mi to. Jsem závodník, takže na závodech je důležité se hecnout. Běžel jsem dobře," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články