Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Balzer se opřel do Hejnové. Stále to neskousl, řekla a chce pokračovat s Jandovou

Londýn – Jejich květnový rozchod neproběhl úplně v poklidu a bývalý trenér Zuzany Hejnové Falk Balzer opět potvrdil, že s koncem spolupráce stále není smířený. Po čtvrtém místě české reprezentantky ve finále čtyřstovky překážek se o ní kriticky vyjádřil na Twitteru. Třicetiletou závodnici to ale nechalo v klidu a potvrdila, že by i nadále běhala pod vedením Dany Jandové.

Zuzana Hejnová
zdroj: REUTERS autor: Lucy Nicholson

Přes média a sociální sítě už si několik kritických názorů na spolupráci vyměnili. V poslední době však byl klid. Čtvrté místo Zuzany Hejnové na šampionátu v Londýně ale opět vyburcovalo Falka Balzera k reakci.

"Zuzano, vítej zpátky na zemi. Kde je tvoje technika, rychlost a síla z halové sezony. Teď nemáš nic," napsal německý kouč na svém Twitteru jako reakci na výkon české reprezentantky v boji o medaile. 

Hejnovou ale podrážděná reakce bývalého trenéra, s kterým dosáhla na halovém mistrovství Evropy na stříbro, z míry nevyvedla. "Já už ho úplně vypustila. Je vidět, že fakt neskousl, že jsem nesouhlasila s jeho argumenty a stylem tréninku," prozradila v rozhovoru pro Českou televizi. "Ze začátku mi spolupráce prospívala, dělala jsem více kvalitu. Ale já těžím ze speciální vytrvalosti, což jsme spolu nedělali. Neběhali jsme nic delšího než 400 metrů. To mi strašně chybělo," dodala na adresu Balzera.

V Londýně bojovala už pod taktovkou staronové trenérky Dany Jandové, s kterou je naprosto spokojená. Společně litovaly, že před šampionátem neměly na přípravu o měsíc více, jelikož právě to podle nich byl jeden z klíčů v boji za zlatým hattrickem.

"Ale myslím, že jsem udělala maximum, a z toho, jak to vypadalo, jsem vytěžila nejvíc, co jsem mohla," řekla Hejnová. "Určitě, duben nám tam chybí," poznamenala Jandová.

Hejnová je přesvědčená, že na medaili natrénováno měla. Po rozběhu a semifinále ale ucítila šanci i na třetí titul za sebou. Na startu byla přemotivovaná. "Běžela jsem na zlato, což byla chyba. Měla jsem to rozběhnout líp a běžet si pro jakoukoliv medaili. Ale já chtěla zlato a už to bohužel nevrátím," připustila.

Jandová viděla už od třetí překážky, že její svěřenkyně běží ultrarychle. "Jen jsem čekala, co z toho vyleze. Když Zuzka začne rychle, věděly jsme, že ten konec nebude stupňovaný, ale mohl z toho pořád vylézt nějaký dobrý čas. Přece jen tři čtvrtky v nohách je znát, a když už to rozkulíte, pak už nezpomalíte, to nejde. Jen držíte to tempo a nedá se nic dělat," doplnila.

Vzájemnou spolupráci musí posvětit svaz

Večer se domluvily, že ve spolupráci chtějí pokračovat. "Dana mi včera řekla, že si mě teda nechá," oznámila Hejnová. "Protože ona použila zbraň a brečela. Ona je výborná," doplnila s úsměvem její trenérka. "Ale vůbec jsem to neplánovala. Ale já k nikomu jinému prostě trénovat nepůjdu. Takže má můj osud v rukách," odvětila překážkářka.

Musí jim ale vyjít vstříc Český atletický svaz, se kterým má Jandová smlouvu jako trenérka mládeže. To se úplně neshoduje s tím, aby vedla hvězdu seniorské reprezentace Hejnovou. "Ale já věřím tomu, že cesta se najde. Když se chce, tak to jde," uvedla Hejnová.

Jandová se v Jablonci stará o dvě desítky mladých atletů. Bude s tím muset nějak skloubit například také potřebu, aby Hejnová v zimě absolvovala soustředění v teple. "Zuzka chce jet do Afriky a já si do Afriky nemůžu vzít dvacet lidí s ní. O tom to právě je. Ale Zuzka samozřejmě nějaké sparingy potřebuje, tak já zase ve skupině sparingy mám, třeba kluka, co umí čtvrtku pod 50, to je přesně ono. Jen to musíme skloubit s tou prací," řekla trenérka.

Na mistrovství světa byla Hejnová nejlepší Evropankou. Ráda by to potvrdila příští rok na ME v Berlíně. S trenérkou litovaly, že šampionáty nebyly obráceně. "Na Evropu by mi to letos stačilo. A za rok na světě bych byla zase dobrá," dodala Hejnová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články