Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Vadlejch: Nebyl to můj den, ale metry jsem ze sebe vydoloval

Jakub Vadlejch má světový bronz, kterým navázal na loňskou medaili. Své náčiní poslal do vzdálenosti 86,67 metru a opět připravil o medailovou pozici Němce Juliana Webera. Tomu se v sektoru omlouval, protože ho o medaili připravil potřetí za sebou. 

Jakub Vadlejch
zdroj: Reuters

Vadlejch už má pátou medaili z velké akce a nikdy nehodil méně, než byl tento a pak i olympijský výkon. "Je to vlastně skvělé, že všech těch pět velkých medailí, co mám, jsou za 86,70 a dál. To si myslím, že v historii bývaly medaile za 82, 83 metrů. Značí to jenom to, že ty soutěže jsou vždycky velice kvalitní," ocenil.

Očekával, že světové finále v Budapešti bude mít vysokou kvalitu. A potvrdilo se to, zlatý Čopra hodil 88,17, stříbrný Aršad Nadím 87,82. "Já jsem trošku tušil, že Nadím bude skvěle připravený. Níradž, to je jasná věc. Na druhou stranu 88,17, to nejsou takové metry. Ale já jsem zkrátka dneska úplně ten topový den neměl. Ale o to víc mě to těší, že jsem bojoval během té soutěže. Myslím si, že mě Julian vůbec nebude mít rád, protože jsem mu potřetí vzal medaili," komentoval svěřenec Jana Železného budapešťský závod.

Necítil se optimálně, dlouho mu pokusy létaly k 84 metrům, což bylo na stupně vítězů málo. Když se v páté sérii chystal na svůj hod, byl průběžně pátý. Nebylo pro něj snadné se vybičovat. "Vůbec to není jednoduché, když není ten den, kdy to lítá samo. Jsem za to hrozně moc rád, že jsem ze sebe dokázal vydolovat ty další skoro tři metříky, a přeskočil jsem ty kluky. I v tom posledním pokusu jsem bojoval, ale už to tam nebylo," přemítal.

Během dlouhé kariéry už má s takovými závody zkušenosti. "Občas to tak opravdu je. Že je to dobré, ale není to taková ta dokonalost. V ten moment začíná boj. A jde o to, jestli ten boj dopadne dobře, nebo špatně. A já si myslím, že dopadl velice dobře," pochvaloval si.

Dokonalé publikum a Čoprova radost 

Z jeho bronzu měl radost i olympijský šampion a novopečený mistr světa Níradž Čopra. "Byl opravdu regulérně rád, že mám medaili. On se mě ptal po tom závodě: 'Kolikátý jsi byl?' Já jsem říkal, že třetí, a on normálně mě objal. Je to skvělé, protože s těma klukama se potkávám už iks let a vidí, že jsem vyrovnanej. To, že se to pak na té akci zúročí, je skvělé," vyprávěl Vadlejch.

Měl velkou podporu fanoušků, na tribuně u oštěpařského sektoru převládaly české vlajky. "Publikum bylo naprosto dokonalé. Bylo to elektrizující, spousta Čechů. Takže věřím, že i jim jsem udělal dobrý den. Spousta českých fanoušků mi pak děkovala za hezký výkon a já věřím, že je ještě někdy v budoucnu potěším," ocenil atmosféru dvaatřicetiletý oštěpař.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články