Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Chance Extraliga 2024/2025

Atakuje Warholm vlastní světový rekord? Nepřemýšlím o tom, ale možné to je, hlásí před startem MS

Měl by to být jeden z vrcholů šampionátu. Finále závodu 400 metrů s překážkami. Důvod je jediný. Karsten Warholm cílí nejen na další titul, ale také na historické maximum. Sám norský fenomén nechce o překonání vlastního rekordu 45,94 příliš mluvit, ale nikterak tuto možnost nezatracuje. Přímé přenosy z MS sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od sobotního rána.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Warholm pro ČT: Chci třetí zlato z MS

"Cítím se velmi dobře. Už se na to hrozně těším. Myslím, že to bude skvělé mistrovství světa, vše vypadá dobře, moje forma přichází v pravý čas, těším se," řekl dva dny před startem v rozhovoru pro ČT.

Letos běžel nejrychleji v Monaku 46,51. Warholm to však umí ještě mnohem lépe, jak dokázal na olympijských hrách v Tokiu. O metě 46 sekund však sám nemluví.

"Takhle nad tím nepřemýšlím. Myslím si ale, že to je možné. Teď je to pravděpodobnější než v roce 2021," připustil Warholm.

Věří, že své hranice ještě nepoznal. Motivaci proto rozhodně neztrácí. Zvláště po loňské sezoně plné trablů. "Spoustu věcí se musí sejít, abych to dokázal. Abych byl upřímný, důvod, proč stále pokračuju, je, že chci vědět, jak dobrý můžu být. A můžu být ještě lepší."

Ani trenér Leif Olav Alnes nechce udávat konkrétní časy, na které mají spolu s Warholmem políčeno. "Dobře něco udělat je mnohem lepší než to dobře říct. Je jednoduché házet skvělá čísla, ale je těžší to předvést. On je velmi, velmi dobře připraven, my nikdy neslibujeme, prostě se o to snažíme," zdůraznil.

Potenciál jeho svěřenec rozhodně má. "Může to dokázat, ale není to věc, která se děje každý den," podtrhl trenér Alnes.

I kdyby se nepovedlo stlačit čas, kam stlačen ještě nebyl, nevadí. Jsou tu i jiné lákavé cíle: třeba třetí zlato ze světového šampionátu. "Opravdu chci získat třetí medaili z mistrovství světa. Myslím si, že nikdo nemá tři zlata ze čtyřstovky překážek, takže na to cílím. Chci být prvním, kdo to dokáže," vyhlásil Warholm.

Kvalifikace ho čeká v neděli, semifinále v pondělí a velké finále je na programu ve středu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články