Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Hokej v srdci

Ogrodníková by na MS ráda napodobila Vadlejcha. V technice se to začíná spojovat, věří

Letošní sezona zatím není z její strany ideální. Zatímco dříve dokázala Nikola Ogrodníková hodit oštěp daleko za hranici 65 metrů, v tomto ročníku se k něčemu takovému ani neblíží. Hlavním problémem je změna techniky, s kterou se pere. V závěrečné přípravě před blížícím se mistrovství světa však dělá pokroky a věří, že na šampionátu v Eugene se popere s nejlepšími.

Je nám líto, video expirovalo.
Ogrodníková před MS bojuje s technikou. Cítí ale zlepšení a věří ve scénář jako měl Vadlejch

Start ročníku, třikrát přehozená hranice 62 metrů. Od té doby to je ale horší a horší. Nikola Ogrodníková se v sezoně, jejíž vrcholem je červencové mistrovství světa v americkém Eugene, zatím pere sama se sebou.

"Neúspěchy nejsou pro sebevědomí moc dobré. Člověk se pak víc zamýšlí, co ještě udělat. Co zlepšit, aby to bylo to pravé ořechové," uznává stříbrná medailistka z mistrovství Evropy 2018.

Vysvětlení pro nevýraznou formu ale česká reprezentantka má. Její kouč a legenda oštěpu Jan Železný za tím vidí potíže s technikou a nesoulad všech prvků, které jsou v této disciplíně nutné k úspěchu.

"V oštěpu je důležité spojení rychlosti, síly a koordinace a jak jedna věc vypadne, tak se nedaří," popsal.

Ogrodníková se ale před blížícím se šampionátem snaží pozitivně naladit, k čemuž jí pomáhá i příklad reprezentačního kolegy Jakuba Vadlejcha. Jednatřicetiletý oštěpař v roce 2021 rovněž bojoval s formou, jenže přišla olympiáda a jeden závod vše změnil. Z Tokia si přivezl stříbro. "Tělo občas tu techniku zpracovává a všechno se pak ukáže na velké akci," dává svůj pohled.

Povzbuzením pro českou reprezentantku jsou navíc i výsledky z tréninku, kde je znát progres. "V technice se to začíná spojovat. Za to jsem ráda," prozradila s tím, že je sama zvědavá, co v Eugene předvede.

"Nechám to osudu. Opravdu bych si ale přála, aby to vyšlo, protože každý sportovec chce uspět," dodala.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články