Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Nepřemýšlím o tom a není to můj cíl, říká Jacksonová k rekordu, za kterým zaostala o 11 setin

Vynahradila si hořké zklamání z loňských olympijských her, a navíc se přiblížila světovému rekordu. Jamajská sprinterka Shericka Jacksonová si doběhla na atletickém mistrovství světa v Eugene pro zlato v závodě na 200 metrů. V Tokiu vypustila závěr rozběhu a vypadla. Po čerstvém vítězství uvedla, že si konečně pustí videozáznam ze svého zpackaného startu v japonské metropoli.

"Teď už se na to můžu podívat, ještě jsem to neviděla. Chtěla jsem si vyčistit hlavu a nemyslet na to, že by se to mohlo stát znovu. Chtěla jsem se přes to zkrátka přenést," řekla Jacksonová agentuře Reuters.

Osmadvacetiletá Jamajčanka ozdobila svůj první individuální triumf na velké světové akci druhým nejlepším časem všech dob 21,45 sekundy. Byla jen o 11 setin pomalejší než Američanka Florence Griffithová-Joynerová při světovém rekordu na olympijských hrách v Soulu 1988. Na překonání jejího času ale nemyslí.

"Nepřemýšlím o tom a není to můj cíl. Mám radost a jsem nadšená, že jsem zaběhla národní rekord a rekord šampionátu. Když jdeš do závodu s nějakým časem v hlavě a nepovede se to, přijde zklamání, kterého se člověk někdy těžko zbavuje. To nechci. Když závodím, chci mít čistou hlavu," prohlásila Jacksonová, která jako první atletka či atlet dokázala z mistrovství světa posbírat medaile na tratích 100, 200 a 400 metrů.

V Eugene už byla druhá na stovce, ze čtvrtky má bronzové medaile z Dauhá 2019 a Pekingu 2015. Tituly dosud měla jen ze štafet.

Na druhé místo odsunula vítězku stovky krajanku Shelly-Ann Fraserovou-Pryceovou, která byla pomalejší o 36 setin. "Shelly umí běhat zatáčku jako jedna z nejlepších na světě, takže jsem věděla, že tam musím být opravdu rychlá," uvedla Jacksonová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články